Top 5 orase de descoperit in Vietnam

In timpul unei calatorii in Asia de Sud-Est, trebuie neaparat sa alegi Vietnam, o destinatie superba pentru a te impregna de viata orientala. Descopera citind acest articol cateva din minunatiile sale cu cele mai uimitoare atractii.

Orasul Hô- Chi Minh. Denumit si acum Saigon, numele sau pana in anul 1975, acest oras din sud este pur si simplu impresionant. Prezenta motoarelor aici este pur si simplu fenomenala. In centrul sau economic poti sa faci cele mai frumoase descoperiri. Printre altele, vestigiile Indochinei, trebuie sa fie descoperite neaparat, dar si Posta Centrala sau Notre Dame.

Hoi An. Este cu siguranta cel mai tipic oras de aici. Un oras inscris in patrimoniul mondial UNESCO, cu cele mai frumoase si mai linistite stradute pietonale unde este o adevarata placere sa hoinaresti. Diversele stiluri arhitecturale sunt foarte prezente si se poate observa aici influenta chinezeasca, japoneza sau franceza in numeroasele cladiri din lemn de aici.

Magnificile culori care impodobesc stradutele, mai ales nuanta de galben caractesristica pentru vechiul oras sunt toate o amprenta a trecutului. Podurile, raul si numeroasele barci traditionale sau celebrele « coconut boat » care ofera cele mai frumoase plimbari reprezinta aventuri de neuitat.

Iar atunci cand ne gandim la ruta maritima a matasii, nu e deloc surprinzator atunci cand aflam ca orasul a facut parte din aceasta. Este de asemenea locul perfect de unde iti poti achizitiona un costum sau o rochie facuta la comanda.

Da Nang. Un oras aflat in centrul orasului care nu are de ce sa nu iti placa. Ce poate fi oare mai frumos decat un centru urban pitit intre mare si munte? Orasul nu este unul exceptional, dar se remarca prin calitatea vietii, una remarcabila aici. Poti sa mergi pe coasta Peninsulei Son Tra – muntele maimutelor pentru a vedea Lady Buddha, care este cea mai mare statuie din oras. Poti face de asemenea, un tur pe la coasta Ba Na Hills pentru a merge pe faimosul pod auriu care este sustinut de niste maini gigantice.

In centrul orasului, podul dragonului care scuipa foc in fiecare sfarsit de saptamana este o atractie destul de amuzanta. In partea de vest a orasului, muntii de marmura sunt si acestia o atractie ce merita sa fie admirata.

Huê. Citadela este fara doar si poate un lucru care trebuie sa fie neaparat descoperit aici. Vechea cetate imperiala conceputa sub dinastia Nguyen este colosala. Mergand pe diferitele drumuri de aici, vei descoperi cele mai magnifice palate, pavilioane si bazine. Dar si un satuc artizanal.

Hanoï. Aici se simte mai mult influenta chinezeasca datorita tarii vecine. Cartierul sau vechi este cu siguranta cel mai autentic, cu cea mai animata viata de noapte. Viata locala se simte peste tot si sa te pierzi pe stradutele de aici, margand pe jos este o veritabila placere. De aici se pot face si cele mai frumoase excursii inpsre Golful Halong sau inspre Ninh Binh.

Dar vei trai cele mai frumoase experiente daca vei trece si prin orasele Da Lat, Nha Trang sau Sapa.

 

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *