Evolutia permisului auto de-a lungul timpului

Evolutia permisului auto de-a lungul timpului

Permisul auto este o bucata de plastic care iti ofera dreptul de a conduce o masina pe strazile din intreaga lume. In tara noastra te poti inscrie in scoala de soferi in momentul in care implinesti 18 ani. Poate ca il privesti ca pe un test sau ca este doar o simpla necesitate dar permisul auto a ajuns sa fie un act esential.

  Cum a aparut permisul auto?

Aparitia acestuia este strict legata de aparitia primului automobil. Karl Benz este primul conducator auto care a primit permis. Acesta nu era practic un permis auto, ci un act care ii permitea acestuia sa mearga cu automobilul sau pe toate strazile din Mannheim.

Automobilul inventat de acesta in anul 1888 a fost o aparitie uluitoare mai ales ca in acele momente trasurile trase de cai erau cele care se aflau la putere. Automobilul realizat de Karl Benz facea foarte mult zgomot si lasa in urma lui un miros ciudat care ii deranja pe toti locuitorii orasului.

In tara noastra prima reglementare care prevedea circulatia trasurilor a fost introdusa in anul 1859. Aceasta prevedea ca birjarii nu aveau voie sa circule decat la pas si sa nu stropeasca pietonii. Tot in acest act se prevedea ca birjarii trebuia sa aiba varsta minima de 21 de ani.

Cand a aparut pentru prima data permisul auto in Romania?

Ei bine, anul aparitie permisului de conducere in tara noastra a fost 1859 dar in acea perioada se permitea doar conducerea trasurilor pe drumurile publice. Dupa care permisul auto a ajuns sa tie tiparit intr-o forma simpla si usor de pastrat abia in anul 1995.

Permisul auto avea un format asemanator cu cel al unei carti in miniatura. Acesta avea o coperta colorata, de obicei era rosie, neagra sau maronie.

Cum se desfasora examenul auto in anul 1911

In acel an examenul auto era destul de simplu. Acesta era realizat dintr-o proba de viteza pe drumurile publice dar si o proba de franare in caz de urgenta. In momentul probei de franare, se arunca in fata automobilului un sac umplut cu paie.

In prezent scoala de soferi este destul de accesibila. Modul de invatare este la indemana, cu ajutorul chestionarelor auto te poti pregati mult mai usor. Vezi mai multe detalii pe acest site despre cum te poti pregati cat mai temeinic astfel incat sa iei permisul cat mai repede.

Chestionarele auto reprezina o modalitate moderna prin care iti poti insusi mai usor toata informatia de care ai nevoie pentru a iesi in trafic mult mai increzator. In momentul in care cunosti legislatia auto si atunci cand stii care sunt regulile de circulatie nu mai ai niciun motiv pentru care sa te simti nesigur. In plus vei avea siguranta ca examnul auto nu va mai reprezenta o problema.

Permisul auto iti ofera confort si posibilitatea de a te deplasa cu usurinta dintr-o localitate in alta. In plus vei putea merge in vacanta mult dorita mai usor in momentul in care detii o masina.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *