Alegerea facultatii

Vine acel moment in viata fiecaruia cand e cazul alegerii unei facultati. Ne asteptam sa ne alegem domeniul care ne reprezinta si o simtim ca pe o decizie foarte importanta pentru viitorul nostru.

Ne gandim deja ce meserie dorim, ce domeniu ne-ar pasiona, unde anume am dori sa lucram, in ce institutii, printre ce tip de colegi, la sumele pe care le vom castiga, cat anume ne-ar placea si ce sanse de castig ne va da alegerea facultatii.

Si urmeaza intrebarile: sa fac ceea ce-mi place sau ceea ce-mi va aduce bani? Am sanse sa imi castig cat de cat decent existenta cu domeniul ales? Imi pot gasi un job in domeniul ales dupa terminarea facultatii?

Si, nu in cele din urma, vine si intrebarea: voi avea timp si sa ma pregatesc cum trebuie pentru examene, sa le fac fata, sa aprofundez materia si sa traiesc, sa duc viata de student?

Bineinteles ca depinde de ce isi doreste fiecare si de ce asteptari are.

Daca dorim sa devenim scriitori in urma unei facultati cu profil filologic, ni se spune sa nu ne facem iluzii. Dar scriitor poti deveni daca ai talent si daca mai urmezi ceva cursuri dupa facultate. Daca te gandesti ca ai dori sa fii traducator vei vedea ca nu e simplu si ti se va spune ca ai nevoie de talent si de inspiratie pentru asa ceva. Pentru a fi interpret ai nevoie de abilitati speciale si de dorinta de a afla mereu cate ceva nou cam din orice domeniu. Ar trebui sa ne gandim ca mereu dupa facultate mai urmeaza ceva.

Singura facultatea nu e suficienta pentru a rezolva totul. Nu poti spune nici ca ai devenit profesor in urma unor cursuri de psiho-pedagogie urmate in facultate, pentru ca nu obtii decat o diploma si mai apoi urmeaza sa dai examene toata viata. Si in invatamant si in medicina daca vei lucra vei da examene toata viata.

Dupa studiile de licenta urmeaza studiile de masterat si apoi, daca doresti, sau daca ai nevoie, de doctorat.

In plus, vei dori cu siguranta sa aprofundezi un anumit subiect sau domeniu dupa terminarea studiilor “oficiale”. Vei vedea ca nu se termina totul la facultate. Mereu vei mai avea ceva de invatat. Fie ca asta va fi ceea ce iti doresti fie ca iti vei da seama ca este necesar.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

2 thoughts on “Alegerea facultatii

  1. Pentru mine deja in clasa a 2a era clar ce facultate o sa aleg. Si acuma sunt pe anul 3. Nimeni nu mi-a putut schimba parerea, nici parintii. Si am ales foarte bine, sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *