Analiza. De ce devin jocurile de noroc o adevarata dependenta si cum se poate administra aceasta dependenta?

dependenta jocuri de noroc

Dependenta de jocuri de noroc este o realitate pe care, din pacate, foarte multi oameni nu o vad ca pe o problema grava pana in momentul in care este prea tarziu. Jocul patologic de noroc este o adevarata afectiune care poate sa fie tratata in clinici de specialitate si se defineste prin tulburarea de control a impulsului. Practic, persoana care sufera de aceasta problema nu are capacitatea de a rezista impulsului de a juca, ceea ce duce la probleme destul de mari.

Fiecare individ este, mai mult sau mai putin, supus riscului de a deveni dependent de jocuri de noroc, insa exista anumiti factori care cresc riscul. Printre acestia se numara varsta, seul si expunerea la jocurile de noroc.

Mai exact, cei care ajung sa fie dependenti sunt, de regula, cei care au luat contact cu jocurile de noroc inca din frageda copilarie (la mai putin de 11 ani), barbatii si cei care au trait alaturi de persoane dependente de astfel de jocuri.

De asemenea, exista si alti factori de risc, cum ar fi disponibilitatea de a juca tot timpul si lipsa unei alte ocupatii.

Cauza dependentei este mult mai complexa decat s-ar crede

Specialistii considera ca persoanele dependente de jocuri de noroc sufera o modificare genetica. Aceasta creaza un puternic dezechilibru in eliberara de dopamina, ceea ce creste nevoia de emotii pozitive. Persoanele dependente de jocuri de noroc prezinta inclusiv riscul de a ajunge dependenti de droguri sau alcool.

Cum se poate scapa de dependenta de jocuri de noroc?

Aceasta problema nu este intocmai usoara, asadar, tratamentul poate sa fie destul de costisitor si de lunga durata. Din fericire, exista solutii. Prima solutie este optarea pentru jocurile online de noroc, unde bugetul poate sa fie administrat mult mai usor si unde cei care conduc cazinoul pot sa elimine riscul de pariere excesiva. Exista mai multe case de pariuri si cazinouri, cum ar fi https://www.admiral.ro/ro/sloturi care ofera ajutor in acest. Evident, nu este o solutie de lunga durata. Tratamentul pe termen lung trebuie sa contina trei componente:

1. Tratamentul dependentei psihologice. Este un tratament complex prin care se dezvolta diverse tehnici care ajuta jucatorul sa faca fata poftei de joc. Tratamentul psihologic nu presupune eliminarea poftei de joc, deoarece acest lucru este imposibil, insa presupune inarmarea jucatorului cu instrumente solide, care il pot face sa renunte la ideea de a juca.

2. Ajutor in ceea ce priveste managementul datoriilor. Una dintre cele mai mari probleme pe care o genereaza un dependent de jocuri de noroc este faptul ca intra in datorii. De foarte multe ori, aceste datorii nu sunt tocmai mici, iar raspunsul natural este de a juca in continuare pentru a recupera banii necesari pentru aceste datorii. Din pacate, nu exista cale de intoarcere decat printr-o administrare stricta, alaturi de persoane si prieteni a tuturor datoriilor.

3. Managementul finantelor. Nu in ultimul rand, trebuie sa se contureze aceasta componenta de management cat mai bun al finantelor. Evident, orice persoana are acces la bani, iar un dependent de jocuri de noroc va avea tendinta de a accesa acei bani pentru sloturi, ruleta sau alte jocuri. Din acest motiv, este indicat sa se apeleze la specialisti care sa ajute in administrarea cat mai corecta a finantelor.

Dependenta de jocuri de noroc este grava si poate duce la probleme extrem de neplacute, cum ar fi pierderi financiare uriase, dar si pierderea increderii din partea altora. Tocmai de aceea, atunci cand este prezenta, trebuie sa fie indepartata cat mai repede.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *