Valoarea literaturii pentru copii

literatura pentru copii

Accesul copiilor la toate varietatile de literatura este extrem de important pentru succesul lor. Profesorii, parintii si persoanele apropiate ar trebui sa-i ajute pe elevi sa dezvolte o dragoste si o pasiune pentru lectura. Nu numai ca cititul este important in dezvoltarea abilitatilor cognitive, dar este valoros si din alte motive. Literatura pentru copii este importanta, deoarece le ofera elevilor noi oportunitati. Ii ajuta sa aprecieze propria lor mostenire culturala, precum si pe cea a altora; ii ajuta pe elevi sa dezvolte inteligenta emotionala si creativitate; contribuie la cresterea si dezvoltarea personalitatii si abilitatilor sociale ale studentului; si transmite mesaje si teme importante de la o generatie la alta.

Ce beneficii are cititul

Cititul ii ajuta pe copii sa-si dezvolte propria opinie despre lectura. Cititul consolideaza domeniul dezvoltarii cognitive, deoarece incurajeaza o gandire mai profunda. Literatura de calitate nu spune cititorului tot ceea ce trebuie sa stie, ci permite o anumita diferenta de opinie. Cartile de la editura Sigma ii ajuta pe copii sa invete sa evalueze si sa analizeze literatura. Cartile cu imagini sunt stimuli excelenti pentru limbajul oral si scris. Copiii care citesc carti cu povesti, vor putea analiza ilustratiile si vor dezvolta propriul dialog pentru poveste. Acest lucru intareste functiile cognitive ale copiilor, ajutandu-i sa-si formeze opinii personale si sa-si dezvolte limbajul si imaginatia.

Citeste si:  Marturiile unui fluture

Literatura pentru copii ii ajuta pe elevi sa dezvolte inteligenta emotionala. Povestile au puterea de a promova dezvoltarea emotionala si morala. Literatura pentru copii este importanta deoarece favorizeaza personalitatea si dezvoltarea sociala. Copiii sunt foarte usor de influentat in anii de formare, iar literatura ii poate ajuta sa se dezvolte in oameni buni, inteligenti si prietenosi. Atunci cand elevii trec de la stadiul preoperational la stadiul operational al dezvoltarii cognitive, devin mai putin egocentrici. In timp ce elevii de gradinita si clasele primare pot fi in intregime concentrati pe ei insisi, pe masura ce cresc, incep sa tina cont de sentimentele si punctele de vedere ale altora. A fi capabili sa inteleaga punctele de vedere ale altor persoane si sa nu fie egoisti, sunt abilitati importante pe care adultii trebuie sa le insufle copiilor lor. Literatura incurajeaza elevii sa fie politicosi si prietenosi, iar aceste trasaturi ii pot ajuta sa se dezvolte in cetateni de calitate.

Cat de importante sunt manualele scolare de calitate

Manualele editura sigma educational sunt metoda prin care elevii invata despre propriul patrimoniu cultural si culturile altor popoare. Este crucial pentru elevi sa invete aceste valori, deoarece dezvoltarea atitudinilor pozitive fata de propria noastra cultura si culturile altora, este necesara atat pentru dezvoltarea sociala cat si pentru cea personala. In librarii se gasesc manuale editura sigma de istorie, geografie si romana, care infatiseaza cultura ca o piesa importanta a societatii, care trebuie apreciata, iar aceste carti pot avea o valoare deosebita pentru elevi.

Citeste si:  Cum alegem pijamalele in functie de stilul personal?

Literatura pentru copii este extrem de valoroasa atat in cadrul scolii, cat si acasa, de aceea este important ca elevii sa aiba acces si in afara scolii la auxiliare editura sigma. Profesorii si parintii ar trebui sa poata face diferenta intre literatura de calitate si cea mediocra, pentru a le oferi elevilor accesul la cele mai bune carti. Literatura ofera copiilor posibilitatea de a dobandi cunostinte culturale, inteligenta emotionala si creativitate, si de a se dezvolta social si personal. Copiii expusi la literatura de calitate se pot transforma in persoane responsabile, de succes si prietenoase.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *