Android: cum să verifici dacă bateria ta este încă în stare bună după mai mulți ani

Există o aplicație care îți permite să folosești verificarea stării de sănătate a bateriei din Android 14 pe alte versiuni ale sistemului. Iată cum să profitați de această funcție.

Fiecare versiune de Android vine cu caracteristici noi.  Viitoarea versiune, Android 14, nu face excepție de la regulă, iar printre noile caracteristici se numără sănătatea bateriei. În prezent, există o pagină Baterie în Setări a smartphone-ului, dar informațiile furnizate sunt puține și destul de superficiale. Google dorește să schimbe acest lucru, iar Android 14 va include un instrument de verificare a sănătății bateriei mult mai avansat.

Și acum te gândești: bine, dar dacă dispozitivul meu nu este compatibil cu Android 14, ce mă fac? Ei bine, există o soluție. Google a pus API-ul pentru această funcție la dispoziția dezvoltatorilor, care au putut să o integreze în propriile aplicații. Acesta este cazul, de exemplu, cu aBattery – Battery Health, care aduce sistemul la versiunile anterioare de Android. Este nevoie de puțină configurare, dar stai liniștit, este ușor de făcut.

Cum poți configura aBattery pentru a verifica starea de sănătate a bateriei tale

După ce ai descărcat și instalat aplicația, urmează pașii de mai jos:

Deschide aBattery și atinge căsuța Autorizație necesară de sub Capacitate maximă.

Se va deschide o fereastră pop-up care îți va cere să instalezi Shizuku. Aceasta este o aplicație open source care îți permite să configurezi simplu permisiunile necesare pentru ca aBattery să funcționeze.

Asigură-te că ești conectat la rețeaua Wi-Fi și deschide Shizuku.

Există mai multe opțiuni, în funcție de versiunea ta de Android. Dacă ai Android 11 sau o versiune mai recentă, poți utiliza depanarea wireless apăsând pe Association.

Oricare ar fi alegerea ta, urmează cu cu atenție pașii descriși de Shizuku până când poti  da Start the application.

După ce Shizuku a pornit, revino la aBattery.

Vei vedea acum că sunt afișate Capacitatea maximă și Numărul de cicluri.

Reține că dispozitivul în sine poate refuza accesul la oricare dintre aceste informații. De exemplu, pe Pixel 3 utilizat pentru acest tutorial, capacitatea maximă a bateriei nu este accesibilă, dar numărul de cicluri este. Acest ultim parametru este important în sensul că arată starea generală de sănătate a bateriei tale. În medie, bateria este proiectată să efectueze între 800 și 1000 de cicluri. Acest lucru nu înseamnă că nu va funcționa după aceea, dar înseamnă că performanța sa maximă va scădea.

Sursa: https://www.phonandroid.com/comment-utiliser-la-verification-de-la-sante-de-la-batterie-dandroid-14-sur-les-autres-versions.html

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *