Anorexia şi moda

Mass media promovează frumuseţea prin femei foarte slabe, aproape anorexice. Astfel că foarte multe tinere ajung să se înfometeze pentru a ajunge la mărimile absolute “impuse” de modele şi manechine. Poate că ajung să arate “bine” sau nu, dar cele mai multe nu ştiu că prin înfometare sau prin acel proces de mâncat-vomitat îşi strică metabolismul oricum slăbit de mâncarea nesănătoasă de zi cu zi.

Anorexia nervoasă este o tulburare psihogenă (PSIHOGÉN ~ă (~i, ~e) Care este provocat de cauze psihice; generat de cauze psihice. /<fr. psychogene) de comportament alimentar, adică de origine cerebrală Se caracterizează prin refuzul pacientului de a-şi recunoaşte boala, dar efectele ei sunt vizibile la nivelul întregului organism.

Statisticile medicale raportează că anorexia nervoasă este boala psihiatrică cu cea mai mare mortalitate, şi anume de 14%. Cu toate acestea, în ciuda efectului vizibil produs asupra organismelor şi stării psihice a pacienţilor, această boală este deseori subevaluată. Comportamentul caracteristic al acestei boli este interpretat ca al unor tinere frivole ce au “facut” anorexie nervoasa pentru a fi la modă şi a arata precum cel mai tare model.

Toate tulburările de comportament alimentar au ca trăsături definitorii comune lipsa de încredere în sine sau o subapreciere constantă a propriei valori, ceea ce se aplică cu precădere anorexiei nervoase.

Citeste si:  La mulţi ani Stephen Hawking!

Nu ştiu dacă a observat cineva, însă hainele create de designeri sunt pe mărimi mici, făcute parcă special ca tinerele să fie conştiente că nu ar încăpea în aşa ceva şi ca să le facă să vrea să slăbească tot mai mult, ajungându-se la o boală foarte gravă. Şi ce e mai rău e că societatea în care trăim te cataloghează drept “grasă” indiferent dacă ai 60kg sau 100kg.

De aceea Blog Event roagă orice cititor care cunoaşte o persoană în acest caz să o susţină. Să nu o lase să devină un schelet ambulant. Toate femeile sunt frumoase, indiferent dacă poartă mărimea S, L, M, XL, XXL sau XXXL.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

4 thoughts on “Anorexia şi moda

  1. Saraca aia din poza se crede frumoasa, nu? :)) Unde-o fi anturajul pinguinei, s-o salveze? :)

  2. Cred ca ai vazut zi tu circuland pe net imaginea cu romana cu talia sub 60 de cm si care este efectiv diforma…este un exemplu excelent pentru articolul asta si ca de fapt canoanele sunt stricate de multa vreme, oricat ar incerca unii designeri sa promoveze non anorexia.

  3. Exact. si multe cred ca ajungi un star daca ai sanii umflati cu silicon si esti slaba de te ia vantul pe sus, sau iti scoti 2-3 coaste sa ai adomenul mai plat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *