Deţine controlul asupra datelor tale personale

În ultimul timp au existat fel şi fel de discuţii cu privire la mediul online şi la ”libertatea” lui.

Am dat în aceste zile peste un clip dintr-o campanie a Uniunii Europene, care momentan nu a ajuns la noi în ţară, dar care ne avertizează încă o dată cu privire la unul din pericolele care stau în spatele mediului online. Pentru că, totuşi, întotdeauna au existat şi părţi negative ale acestui mediu,care din păcate ne pot afecta pe oricare din noi. Pericolul este dat de site-urile care preiau datele noastre personale şi le folosesc ulterior. Practic devenim atât de vulnerabili în faţa lor încât nu mai avem nici un fel de ”protecţie”.

Nu am nimic împotriva unei asemenea campanii însă am ceva cu momentul în care aceasta a fost creată şi cred că încearcă cumva să manipuleze puţin opinia publică şi să “îndulcească” noile legi şi tratate care se doresc a fi adoptate sau chiar s-au adoptat.

De ce spun asta? Pentru că deja în legislaţia României şi a tuturor statelor din Uniunea Europeană există legi stricte cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal (încă din anul 2001). Aceste legi au scopul de a ne proteja în cazul în care oferim date cu caracter personal şi ele sunt utilizate în mod abuziv. Găsiţi  ”Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulaţie a acestor date(publicată în Monitorul Oficial nr. 790 din 12 decembrie 2001)” în varianta integrală aici.

Până la urmă este o campanie pentru ce? Pentru reamintire, pentru cunoaşterea pericolelor sau pentru îndulcirea unei legi care va urma să iasă pe principiul “această lege care pare dură de fapt e menită să vă apare pe voi mai mult” … ?

Logica mă face să tind către ultima variantă şi asta pentru că prea se ”potriveşte” . Voi ce părere aveţi?

Iată şi spotul de promovare al campaniei:

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

7 thoughts on “Deţine controlul asupra datelor tale personale

  1. Legea-i lege. Cand ne simtim abuzati, cu totii ar trebui sa ne legam de ea cu lanturile. Spotul e dragut :D Doar ca e putin cam ambiguu…

  2. Părerea mea este că încă avem probleme de reglementare. Atunci când un cetăţean doreşte să întreprindă o acţiune în sprijinul propriei protecţii, Legea nr. 677 are unele prevederi greoaie, care îl fac să renunţe la continuarea acţiunii. Din păcate, ştiu câteva cazuri reale în care diverse persoane au fost obligate să intre în hăţişul birocraţiei, pentru că ele trebuie să ceară respectarea drepturilor ce le revin, în loc să se interzică acţiunile operatorilor de date.

  3. Ai mare dreptate Max, ca in orice alta situatie cand trebuie sa dovedim ca drepturile ne sunt incalcate .. sunt atat de multe proceduri si cerinte incat iti vine sa renunti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *