Autovindecarea, miracolul din tine

Organismul nostru are forţa de a se vindeca singur, pentru că suntem înzestraţi din naştere cu o putere extraordinară de regenerare. De multe ori bolile incurabile au fost înfrânte, fără a fi nevoie de bisturiu sau pastile.

Între sănătatea fizică şi starea noastra de suflet există o legătură deosebit de puternică. Vindecările miraculoase nu sunt decât victoria spiritului asupra bolii. Gândurile şi sentimentele pozitive, încrederea în sine sunt ajutoarele cele mai puternice ale sănătăţii.

Autovindecare este un proces de durată, nu este ceva spontan. Cele mai grave maladii ale omului modern, bolile de inimă, cancerul, ulcerul sau diabetul sunt afecţiuni cronice, cu evoluţie lentă, alimentate de un stil de viaţă solicitant. Oamenii activi, optimişti, cu o personalitate puternică şi interesaţi de sănătatea lor se îmbolnăvesc mai rar.

Autovindecarea înseamnă restabilirea echilibrului iar acest lucru trebuie să plece de la creier şi din inimă. Tot mai mulţi cercetători susţin că apariţia bolilor este un raspuns la stilul nostru de viaţă. Experienţele traumatizante prin care trecem, temerile pe care le adunăm în suflet, resentimentele, frica sau ura îmbolnavesc organismul. Agresivitatea şi cinismul favorizează bolie de inimă. Persoanele agitate, mereu nervoase, îngrijorate de ceva sunt predispuse la depresie şi afecţiuni psihice.

Oamenii retraşi, timizi, introvertiţi se pot îmbolnăvi mai uşor de boli care afectează articulaţiile. Doctorul german Ryke Hamer, cercetator şi fost şef al clinicii de Oncologie din Munchen, a supravieţuit cancerului fără să urmeze metodele clasice de tratament. El susţine că toate bolile incurabile sunt legate de şocuri emoţionale şi de sentimente negative pe care le adunăm în suflet.

Citeste si:  Un prieten adevarat

În 1978 dr. Hamer şi-a pierdut familia, fiul lui a murit împuşcat iar soţia lui a decedat la câteva luni. Spre sfârşitul anului medicul oncolog a descoperit cu stupoare că suferea de cancer testicular. A făcut imediat legătura între boală şi tragedia familiei sale. A intensificat cercetarile asupra cancerului şi şi a scris numeroase studii prin care susţine că fiecare boală este controlată de o anumită zonă din creier şi este declanşată de un şoc emoţional. El susţine că fiecare dintre noi ne putem vindeca singuri dacă înţelegem cauza bolii şi dacă o putem elimina din gândurile şi sufletul nostru. Dar metoda dr. Hamer nu a fost acceptată de lumea ştiinţifică. El şi-a pierdut dreptul de practică şi astăzi trăieşte în exil, în Spania.

sursa: Libertatea pentru femei.

Cunoaşteţi persoane care au fost diagnosticate cu o boală incurabilă şi care au reuşit să se vindece fără a fi nevoie de intervenţii medicale?

Eu cunosc persoane care au reuşi să se vindece, fiind persoane foarte optimiste şi dispuse să lupte cu boala, dar bineînţeles, ajutate de cadre medicale şi de tratamentele sau intervenţiile chirurgicale necesare.

Articol scris  si pe  blogul personal 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

One thought on “Autovindecarea, miracolul din tine

  1. daca ar fi asa, adica bolile sunt provenit din socuri si neajunsuri de orice fel, inseamna ca toti am fi bolnavi , nu este asa, organismele sunt construite intrun anume mod cu cat vasele sunt mai largi iriga mai multe zone si aduce mai bult oxigen si minerale si substante nutritive catre muschi oase organe sistem nervos, o constructie vasculara cu vase mici va genera boli de toate tipurile.asta este deductia mea, n-are legatura cu psihicul, cu absolut nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *