Dragostea neîmpărtăşită

Mai mult decât o dată în viaţă am fost dezamăgiţi de alegerile făcute de cei din jur.

Îmi amintesc că în adolescenţă am suferit teribil de mult după un om pe care l-am iubit, mai întâi în secret şi apoi declarat. Deşi aş fi făcut orice pentru respectiva persoană ca să fie fericită, nimic din asta nu l-a îndulcit şi nici măcar nu a apreciat vreo secundă dragostea ce i-o purtam.

Bunătatea şi dragostea mea se lovea de răutatea şi răceala celui căruia îi oferisem şi declarasem dragostea mea. Există într-adevăr situaţii când un om nu poate să-ţi răspundă la iubirea pe care i-o porţi pentru că nu are aceleaşi sentimente pentru tine însă sunt curioasă ce împinge o persoană în a te trata ca pe ultima fiinţă de pe lume din moment ce tu îi oferi cea mai frumoasă parte din tine : o părticică de suflet şi din inima ta.

Se spune că dragostea unei persoane te poate schimba şi îţi poate schimba viaţa şi cunosc cazuri unde dragostea a depăşit toate obstacolele: financiare, de rasă, de etate.

De cele mai multe ori iubirea neîmpărtăşită este şi cea mai dureroasă pentru că la un moment dat te face să te îndoieşti de tine  şi să te întrebi cu ce ai greşit oferindu-ţi dragostea şi primind ură la schimb.

De fiecare dată când un om îţi oferă dragostea încearcă să îi explici într-un mod frumos că nu poţi să-i împărtăşeşti sentimentele şi nu-l călca în picioare.Nu-l face să se simtă ca pe ultimul om pentru că o dată cu asta îl vei răni atât de tare încât va ajunge să-și pună la îndoială sentimentele pe care ţi le poartă. Sunt ale lui şi până la urmă nu are nici o vină că i-ai intrat în suflet.

Dacă nu am înţeles niciodată un lucru în legătură cu iubirea neîmpărtăşită este exact această plăcere nebună a celui care se află în poziţie de forţă de a-l nimici pe cel care îl iubeşte.

Dacă ne gândim la iubirea persoanei dragi şi la siguranţa pe care ţi-o oferă această, nu-i aşa că un om care te iubeşte poate fi cel care să-ţi fie cel mai mare aliat pentru că el este cel care îţi doreşte binele necondiţionat? Nu-i aşa că de cele mai multe ori persoana care te iubeşte este cea care reuşeşte să te ridice şi să-ţi dea în tine încrederea pierdută? Nu-i aşa că de cele mai multe ori îl întrebi ” ce vezi la mine ” neimaginându-ţi că eşti demn de iubirea lui, fără să ştii că uneori cel care te iubeşte vede în tine mult mai multe lucruri decât vezi tu însuţi?

Şi de ce dezamăgire? Pentru că aşa am început acest post menţionând dezamăgirea …
Dezamăgirea că nu a fost în stare să vadă lucrul bun şi şansa pe care i-a oferit-o viaţa atunci când i-a oferit-o. Viaţa ne acordă destul de puţine şanse şi e dezamăgitor să vezi că cineva îşi bate joc de şansa care i se dă..

În cazul meu .. persoana aceea şi-a dat seama la un moment dat că în ciuda tuturor relelor pe care mi le-a făcut şi vorbelor pline de răutate, mă plăcea şi ar fi vrut să fie alături de mine .. ironia sorţii …era prea târziu.

Voi ce experienţe de ”dragoste neîmpărtăşită” aţi avut? Aţi fost de partea celui care iubea sau a celui care era iubit?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

5 thoughts on “Dragostea neîmpărtăşită

  1. E trist cand se intampla asa, dar fiecare lucru se intampla cu un scop! Asa ca nimeni nu trebuie sa dispere, exista cineva pentru fiecare dintre noi!

  2. cunosc sentimentul…e devastator…si mi se intampla mereu sa iubesc persoane care nu simt nimic pt mine si care se folosesc de sentimentele mele…mi s-a intamplat si sa refuz iubirea dar fara sa chinui,fara sa fiu sadica…e dureros sa iubesti si sa nu fii iubit,sa daruiesti si sa nu primesti nimic in schimb,te face sa te simti ultimul om,ajungi sa te intrebi daca nu cumva e ceva in neregula cu tine,am ajuns sa ma privesc in oglinda si sa ma vad urata,respingatoare,fara valoare….e frustrant.dar o astfel de relatie trebuie taiata din radacini nu trebuie adancita.cu cat mergi mai departe cu atat suferinta va fi mai mare…..

  3. Dragostea neimpartasita a fost pentru mine cel mai puternic sentiment simtit vreodata. Dar eu am simtit-o altfel: iubind pe cineva fara sa ii spun. Undeva inauntrul meu simt ca si ea simte la fel, dar mi-e teama de o eventuala respingere. Poate intr-o zi o sa am curajul sa ii marturisesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *