Buchetele de lalele pot reprezenta alegerea ideala pentru primavara. Pe site-ul flordelosandes.ro ai numeroase optiuni din care poti alege, indiferent pentru ce ocazie cauti. In plus, daca nu ai gasit un buchet sau aranjament care sa corespunda exact dorintelor tale, ai oricand posibilitatea sa optezi pentru o solutie personalizata.
Cultivate original in Imperiul Otoman, lalelele au fost importate in Olanda in secolul al XVI-lea. Ele au devenit repede populare, facandu-si simtita prezenta in diverse tablouri si festivaluri. Mai mult, la jumatatea secolului al XVII-lea, ele erau atat de populare incat au creat prima bula economica, cunoscuta sub numele de manie a lalelelor. Cum oamenii cumparau lalele in cantitati industriale, ele au devenit atat de scumpe incat au inceput sa fie folosite ca moneda de schimb pana cand piata s-a prabusit.
In zilele noastre, Olanda inca este cunoscuta pentru florile sale, nu doar lalele fiind adesea numita floraria lumii. Lalelele sunt cultivate pe campuri colorate, iar festivalurile lalelelor abunda in toata tara in timpul primaverii. Olandezii au dus traditiile mai departe cand au calatorit si transmis pasiunea lor pentru lalelele si in alte tari, festivaluri asemanatoare organizandu-se acum si in New York sau Michigan. Lalele salbatice au aparut initial in regiunile aride ale Asiei Centrale. Speciile originale aveau un spectru redus de culori, cele mai multe fiind galbene si rosii.
Bulbii cumparati toamna au un embrion ascuns in interior, care asteapta sa inceapa sa creasca in primavara. De aceea, trebuie sa incerci sa alegi bulbi sanatosi si sa-i eviti pe cei care sunt moi, flescaiti sau mucegaiti. Este recomandat ca bulbii sa fie cumparati in august-septembrie, dar sa nu fie plantati pana la sfarsitul lui octombrie, inceputul lui noiembrie. Daca iarna este blanda, nici decembrie nu este tarziu in anumite zone. Lalele sunt atat de nerabdatoare sa creasca incat daca le plantezi imediat dupa cumparare vor incepe sa le creasca frunze rapid. Acest lucru le va face doar sa inghete in timpul iernii.
Bulbii trebuie pastrati in pungi de hartie si tinuti intr-un loc racoros, inainte de a fi plantati. Cand vine vorba despre lalele, ingrijirea si depozitarea corespunzatoare sunt esentiale. Unul dintre lucrurile stiute despre lalele este ca se recomanda ca bulbii sa fie pastrati in sertarul de jos al frigiderului. Totusi, nu ii depozita alaturi de alte fructe. Merele si bananele elimina etilena, care ajuta fructele sa ajunga la maturitate, dar ucide mugurii din interiorul oricaror bulbi. Daca nu ai loc in frigider, atunci mai bine nu ii pui in frigider deloc, altfel ii vei omori. De asemenea, incearca sa mentii bulbii cat de uscati si ventilati poti.
In plus, bulbii de lalele vor putrezi in sol umed. De aceea, este bine sa te asiguri ca plantezi bulbii in zone cu drenaj bun si ca alegi o zona însorita , deoarece lalele nu se dezvolta corespunzator la umbra. După ce bulbii sunt plantati, trebuie sa le ii uzi regulat și apoi să acoperi zona cu un strat protector de scoarta de pin sau de frunze maruntite pentru a le proteja. Tot pentru a avea grija de ei, nu uita sa folosesti tratamente impotriva daunatarilor, doar urmand aceste sfaturi poti sa obtii de la tine din gradina buchete de lalele minunate si pline de viata.
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.
Sunt, intr-adevar, o alegere foarte buna. Intotdeauna am preferat lalelele in schimbul oricaror altor flori, imi plac mult mai mult si mi se par mai reprezentative primaverii decat multe altele, inclusiv trandafirul. Multumesc pentru sursa, e chiar dragut acel buchet!