Cât de repede se încarcă site-ul tau?

Un site/blog care se încarcă greu nu este doar enervant. Îți afectează și ranking-ul în motoarele de căutare. Google pune acum accent pe timpul de încărcare.

Cu toate progresele în site-uri, WordPress și rețelele de distribuire a conținutului (CDN), nimeni n-are vreun motiv să aibă un website care să se încarce greu. Dacă ai de-aface cu asemenea probleme sau ești doar curios de performanța site-ului tău, ce-ai zice să faci un test de viteză gratuit din sursele de mai jos?

Sunt destule site-uri de speed test, dar doar câteva trebuie să le știi și să le folosești:

 

Pingdom Speed Test – Unul dintre cele mai populare și faimoase site-uri de măsurare a vitezei site-urilor, Pingdom va salva și îți va arăta rapoarte de la testele trecute cât și zone ale site-ului pe care ai putea să le îmbunătățești.

Promovare Web 2.0

Google Speed Test – De când aduce webmaster-ilor o grămadă de tool-uri minunate, nu mai e nici o surpriză că și-au făcut propria “unealtă” pentru a măsura viteza paginilor. În plus, pe lângă a-ți arăta cât de repede se încarcă site-ul tău, Google Page Speed îți va da și câteva sfaturi pentru optimizare împărțite în High, Medium și Low.

Promovare Web 2.0

Așa cum am spus mai devreme, Google stabilește rank-ul site-urilor bazându-se pe viteza lor de încărcare. Google vrea să aducă utilizatorilor cele mai bune rezultate posibile, asta incluzând site-uri care livrează rezultate rapide.

Pe scurt, cu cât paginile tale se încarcă mai greu, cu atât vei fi mai prost situat în Google. Ar fi trist să pierzi un ranking bun doar pentru că ai un site lent, chiar dacă ai conținut foarte bun.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *