Ce influenta au retelele sociale asupra noastra?

influenta

Ne comparam cu cei din jurul nostru. Nu spune ca nu-i asa, pentru ca ai minti. De ce facem acest lucru? De ce ne comparam, in mod constant, cu cei care nu sunt ca noi? Potrivit unor studii, oamenii isi determina sinele personal in functie de modul in care se compara cu altii si se raporteaza la influenta lor in viata personala.

Cu siguranta, nu e nimic rau in a te uita in curtea altuia si sa-ti compari tinuta cu a altei persoane, de exemplu. Insa, cand adaugam media sociala in teoria compararii sociale, credeam ca noi insine suntem un esec. Am devenit atat de dependenti de media sociala pentru divertismentul nostru, vazand retelele sociale ca o usa deschisa in vietile altora, incat ignoram impactul pe care acesta il are asupra vietilor noastre.

Faptul ca suntem crescuti in era Internetului, suntem tentati sa spunem ca retelele sociale au o mare influenta pentru noi pentru ca sunt ca apa pentru unii dintre noi. De multe ori, organismul si mintea nostra nu poate functiona fara retelele sociale. Se spune ca ignoranta inseamna fericire, insa, asa o fi? Am devenit atat de obsedati de crearea unui sine perfect in mediul digital, incat am uitat sa traim in viata reala. Ce se intampla cu propria noastra persoana?

Citeste si:  Grija fata de animalele de companie este supravegheata de autoritati

Depresia zambitoare- acest lucru inseamna ca lasam lumea sa ne vada ca suntem fericiti, insa in realitate, suntem nefericiti. Incercam din greu sa fim vazuti ca o versiune ideala, incat lasam retelele sociale sa ne manace viata. Suntem atat de concentrati in a vedea ce s-a mai petrecut cu viata altuia, incat uitam sa mai fim fericiti cu a noastra. Impactul negativ al retelelor socciale. Nimeni nu este ca tine si nimeni nu va fi ca tine.

Tu esti tu, si nu vei deveni niciodata altcineva. Cu cat te compari mai mult cu cei din jurul tau, cu atat vei avea o imagine mai negativa asupra ta. In loc sa te mai compari cu ceilalti, invata de la tine si de la realizarile tale.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *