9 retele sociale alternative la Facebook

Facebook este un site de socializare American online, care are mai mult de 1.65 miliard de utilizatori activi lunar, date din 31 martie 2016. Aplicatia contine mai multe caracteristici benefice pentru utilizatori. In primul rand trebuie sa iti creezi un cont pentru a beneficia de serviciu. Apoi adaugi detalii contului si incarci o fotografie de profil. Dupa care trimiti cereri de prietenie altor utilizatori pe care ii cunosti. Poti face update la status, poti incarca imagini, videoclipuri, poti da share oricarei informatii pe contul tau. Datele incarcate vor fi vizibile pe pagina ta. Fiecare prieten de pe Facebook iti poate vedea statusul.

Exista si o posibilitate de a comunica online cu alti utilizatorii, prin intermediul chat-ului. Dupa ceva timp, Facebook a lansat o aplicatie speciala pentru telefoanele smart, la sectiunea chat, cunoscuta sub numele de Facebook Messenger App. Facebook este locul ideal pentru marketing. Iti poti sustine afacerea postand anunturi pe Facebook. Poti crea pagini care sa te ajute sa iti atingi scopurile si poti invita oamenii sa iti dea like la pagina. Poti crea un grup de prieteni, colegi, si parteneri de afaceri, cu care sa faci schimb de informatii numai cu membrii acelui grup.

Avantajele Voice Call este aceea ca ofera utilizatorilor posibilitatea de a vorbi cu alti oameni din intreaga lume, pe Chat. Video Call este una din cele mai bune si mai apreciate elemente pe care le ofera Facebook-ul. News Feed este de asemenea o interfata care accentueaza informatiile, inclusiv evenimentele care vor avea loc in viitor, schimbarile de profil, datele de nastere ale prietenilor utilizatori. Iar elementele de confidentialitate sunt o parte importanta a serviciilor.

Citeste si:  Instagram și fotografiile

Cu toate ca Facebook este reteaua sociala numarul unu, exista pe piata mai multe alternative la Facebook ce sunt deja cunoscute si utile internautilor.

Top 9 retele sociale alternative ale Facebook-ului

1. Twitter

Twitter-848x590

Twitter este o aplicatie Web foarte eficienta care acum este disponibila si in versiunile Mac si Windows. Este una din cele mai faimoase retele sociale. In versiunea Windows a Twitterului, poti trimite tweet si poti primi in timp real notificari fara a utiliza un browser web,

2. Tumblr

Tumblr-848x558

Tumblr este o retea de socializare, un site care faciliteaza utilizatorilor dorinta de a posta mesaje multimedia si alt tip de continut sub forma mult mai scurta a unui blog. Utilizatorii pot urmari blogurile altor utilizatori. Gazduieste peste 329.2 milioane de bloguri, date din 1 ianuarie 2017 si are 555 milioane de vizitatori lunar.

3. Diaspora

diaspora-848x530

Diaspora este un server web personal care ofera serviciile unei retele de socializare. Scopul Diaspora este acela de a adresa nelamuriri particulare pe retele sociale centralizate, permitand utilizatorilor sa isi seteze propriul server astfel incat sa poata sustine continut. Dupa aceea, utilizatorii pot interactiona pentru a share-ui update-ul statusului, imagini si alte lururi.

4. Friendica

friendica-848x482

Friendica este o aplicatie care sustine o retea sociala ale carei servicii permit utilizatorilor sa integreze contacte de pe Twitter, Facebook, GNU, Pum.io, App.net si alte servicii. Comunicarea bidirectionala este posibila in Friendica.

Citeste si:  Meta doreste studii privind starea de bine a utilizatorilor retelelor sale sociale

5. Ello

ello-848x466

Ello este un program special creat pentru o retea sociala, o alternativa fara anunturi la retelele media existente. Aplicatia contine mai multe elemente, precum implementarea hashtag-ului, setari NSFW si planuieste sa adauge altele, precum mesageria privata. Scopul original al acestui program a fost acela de a folosi un limbaj special, un fel de argou cunoscut numai de utilizatori.

6. Known

Known-848x638

Known este un program social de studiu unde iti poti crea comunitatea de educatie si permite studentilor sa isi publice lucrarea, sa comunice in mediul retelelor de socializare si sa imparta feedback. Ofera cea mai buna modalitatea de a crea si de a share-ui povesti, imagini, notite, cantece si mult mai multe.

7. Identi.ca

identi.ca-848x517

Identi.ca este o retea sociala federativa, alcatuita din mai multe servere. Trebuie sa te inregistrezi pentru un cont si sa comunici cu utilizatorii Identi.ca de pe orice server public Pump.Io. Site-ul este inca in constructie. Acest serviciu permite utilizatorilor sa urmareasca unele persoane, sa posteze imagini, notite, sa share-uiasca, sa dea like, etc.

8. Minds

minds-848x550

Minds este un program social care se bazeaza pe confidentialitate si pe transparenta. Acest program este perfect atat pentru dispozitivele mobile cat si pentru varianta desktop. O aplicatie mobila oficiala este valabila pentru iOS si Android. Aceasta retea include mesaje de tip chat criptate cu parole private.

Citeste si:  Tendinte in retele sociale in 2021

 

9. Patchwork-Next

patchwork-next-848x490

Patchwork-Next este o retea sociala care te ajuta sa te conectezi cu lumea intreaga. Contine multe butoane de navigatie si poti da scroll fara a trebui sa schimbi paginile, o caracteristica foarte importanta.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *