Ce poti sa faci in cazul in care izbucneste un incendiu la locul de munca conform expertilor

Incendiile sunt deosebit de periculoase daca angajatii nu stiu ce trebuie sa faca si nu au beneficiat de o formare in acest sens, nu au primit instructiuni clare si concise sau au participat la exercitii de rutina si periodice de prevenire a incendiilor.

Incendiile de la locul de munca ar putea costa nu numai vieti, ci si mijloace de subzistenta, deoarece statisticile arata ca 59% din toate cererile de despagubire pentru intreruperea activitatii sunt rezultatul unui incendiu sau al unei explozii.

Cel mai bine este sa previi decat sa vindeci

Revizuieste evaluarea riscului de incendiu si asigura-te ca totul este in regula, Asigura-te de faptul ca intreg personalul cunoaste toate planurile si procedurile de siguranta in caz de incendiu, precum si amplasarea extinctoarelor, a cailor de evacuare si a punctelor de adunare.

Asigura-te ca organizezi periodic exercitii de evacuare in caz de incendiu si teste de alarma de incendiu, astfel incat personalul sa fie pe deplin constient de caile de evacuare si de responsabilitatile sale.

Trebuie sa te familiarizezi cu aceste sfaturi generale despre ce trebuie sa faci in cazul unui incendiu la locul de munca.

Citeste si:  De ce luam decizii proaste?

De asemenea, este important sa apelezi la un expert in incendii, pentru ca acesta sa iti poata oferi ajutorul de care ai nevoie chiar inainte ca incendiul sa se produca. De asemenea, un specialist iti poate oferi consultanta in materie de asigurari si in alte domenii.

Declansarea alarmei este o necesitate conform expertului in incendii

Orice persoana care descopera un incendiu trebuie sa dea imediat alarma, indiferent cat de grave sau inofensive sunt pagubele. Incendiile se pot dezvolta foarte repede si fiecare secunda conteaza.

Trebuie sa se apeleze la serviciul de pompieri si salvare, indicandu-se clar numele complet, adresa si codul postal al proprietatii, impreuna cu toate informatiile relevante, cum ar fi tipul si localizarea incendiului.

In cazul in care alarma s-a declansat automat, pompierii desemnati la fata locului trebuie sa investigheze starea alarmei atunci cand toata lumea evacueaza cladirea. In cazul in care este vorba de un incendiu real, iar focul este mic si controlabil (de marimea unui cos de hartie in flacari) si este disponibil tipul corespunzator de extinctor, atunci cineva poate incerca sa stinga focul, dar numai daca a fost instruit in acest sens.

Evacuarea, o actiune importanta in caz de incendiu

Evacuarea trebuie sa fie rapida si calma, toata lumea trebuind sa se deplaseze la punctul de adunare desemnat. Orice utilaj sau proces periculos trebuie oprit in conformitate cu procedura de evacuare in caz de incendiu.

Citeste si:  Tipuri de plase folosite in agricultura

Nu te opri pentru a aduna lucrurile personale si nu folosi niciodata lifturile in caz de incendiu, deoarece liftul se poate opri din functiune, sa te prinda inauntru, sau usile se pot deschide la nivelul afectat si expune ocupantii la flacari, caldura si gaze toxice.

Sursa: https://www.seodigg.fr/2020/11/20/les-meilleures-choses-a-faire-en-cas-dincendie-sur-votre-lieu-de-travail-selon-un-expert-en-incendie/

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *