Ceaiul dincolo de simplism- cum reactioneaza organismul la o cana de ceai

Marea majoritate a oamenilor prefera sa consume cafea pentru acea doza de energie de care avem nevoie. Parca dimineata este altfel insa nu toata lumea prefera cafeaua. Din fericire insa exista ceaiul, cel care de altfel se indica in numeroase situatii sau chiar si cand nu urmezi un tratament. Organismul reactioneaza la fiecare cana de ceai pe care o consumi si mai cu seama totul este benefic.

Ceaiul- un plus de sanatate

Numeroasele studii ne arata ca ceaiurile au in compozitia lor teanina care poate ajuta functiile cognitive. Acelasi element este responsabil cu efectul de calmare. In termeni concreti si stiintific ca si reactie a organismului cand consumam ceai se pare ca la nivelul creierului se inregistreaza mai multe unde de tip “α”, iar acest lucru aduce starea de liniste, nu insa si de somnolenta.

Ceaiul contine de asemenea si cafeina, desi nu in aceeasi concentratie ca in cazul cafelei este suficient cat sa considerm o doza de ceai cea care ne mentine treji.

Un alt efect benefic al ceaiului tine de memorie si de imbunatatiri in acest sens. Mai exact este vorba de extractul de ceai verde si L-teatina care actioneaza la nivelul celulelor cerebrale.

Ceaiul verde- pastila de sanatate

Multi asociaza ideea de consum de ceai verde cu un sistem digestiv mai bun, mai accelerat si implicit cu dietele. Suplinind alte eforturi de a slabi ceaiul verde are anumite efecte si fata de acest segment, dar nu numai. Un studiu din 2009 realizat in Japonia arata ca ceaiul verde este cel responsabil cu o stare de bine, cu o stare de calm si de limitare a influentei stresului psihologic. Asta daca se consuma constant.

Mai mult decat atat, acelasi ceai verde a fost testat in cazurile de schizofrenie si s-a constatat ca este benefic pentru starile de anxietate. Si studiile continua mai ales ca cercetatorii spun ca exista sanse ca un compus din ceaiul verde sa fie pe viitor o solutie revolutionara pentru tratarea Alzheimer-ului, asa numita boala a uitarii.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *