Cisnădioara, Sibiu

Săptămâna care tocmai a trecut, am petrecut-o într-un loc superb din România, pe care vi-l recomand și vouă cu drag. Este vorba despre Cisnădioara, un sat aflat la aproximativ 10 kilometri distanță de Sibiu. Mi-a plăcut enorm…cu toate că este foarte aproape de un oraș mare, a reușit să își păstreze liniștea și armonia unui loc aflat departe de ”civilizație”.

Nu sunt foarte pasionată de iarnă și zăpadă, însă aici parcă le-am văzut cu alți ochi. Zăpada multă așternută peste sat, îl făcea să pară parcă surprins dintr-o poveste.

Dacă ajungeți în zonă, vă recomand să vizitați Biserica Fortificată, numită și cetate de către locuitori. Este situată în vârful unui deal stâncos, astfel că priveliștea va fi una asupra întregului sat. Monumentul este cunoscut pentru acustica sa impresionantă.

 Din anul 2006, în Cinădioara, în lunile iulie-august se organizează  cursurile de artă contemporană și festivalul ICon Arts (International Contemporary Arts). Cursurile sunt susținute de profesori și artiști importanți din România, dar și din alte țări europene; iar o parte din spectacolele și concertele oferite în cadrul festivalului au loc în biserica fortificată din sat.

Ținând cont de faptul că este o zonă turistică destul de bine dezvoltată, dacă ajungeți în zonă, o să aveți o multitudine de pensiuni pentru care puteți opta, iar prețurile sunt cuprinse între 80 și 140 RON, în funcție de condițiile dorite. Astfel că puteți alege între o pensiune de 4*- Casa Belvedere (140 Ron, camera dublă) sau o pensiune de 2*- Lia, unde prețul este unul mult mai mic.

Fiind o zonă superbă, din ce în ce mai multe familii din Europa au ales să se mute aici și să își construiască o viață nouă, alături de Badea Gheo si tanti Măria :) .Astfel că până acum, peste 100 de străini din Olanda, Belgia, Austria, Germania și Anglia s-au mutat definitiv în acest sat ardelean.

Vă invit să vă bucurați și de niște poze, care sper că vor reuși să scoată în evidență frumusețea zonei!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *