Scurta plimbare prin Judetul Dambovita

dambovita

Atunci cand este vorba despre vacanta in Romania, primele zone care vin in minte sunt litoralul, Delta, judetul Brasov sau manastiriile din nordul tarii. Exista insa nenumarate zone cu o adevarata valoare istorica sau de o frumusete coplesitoare inca nedescoperite de multi dintre turistii obisnuiti sa aleaga aceleasi vechi destinatii an de an.

Printre aceste locuri prea putin promovate, dar pline de frumuseti naturale si orase in care s-a scris istoria, se numara si judetul Dambovita, ce se intinde din Muntenia pana in carpatii Meridionali, fiind delimitat la nord de mult mai popularul (din punct de vedere turistic) judet Brasov.

Un prim exemplu al potentialului ca destinate de vacanta a Judetului Dambovita este chiar capitala de judet, incantatorul centru istoric si cultural-artistic, orasul Targoviste. Acesta a servit drept capitala si resedinta Domneasca pentru aproape 300 de ani, perioada a carui martor sta complexul Curtea Domneasca, obiectivul turistic principal al orasului. Curtea Domneasca a continuat sa se extinda in timpul domniilor lui Vlad Tepes si Constantin Brancoveanu, cuprinzand astazi Turnul Chindiei, Biserica Domneasca Mare, unde pot fi gasite valoroase portrete a numerosi domnitori si Biserica Sfanta Vineri.

Acest bogat centru istoric este insa doar una dintre opririle pe care o vacanta in judetul Dambovita ar trebui sa le includa. Pe langa mostenirea culturala, oferta judetului este bogata si in obiectivele naturale de o frumusete coplesitoare, locuri ce cu greu pot fi intrecute in frumusete si peisaj de orice alte destinatii din tara.

Citeste si:  Târgu-Jiu

Cheile Tartarului cu Pestera Ursului si Pestera Mica, situate pe Valea Ialomitei si caracterizate prin faptul ca intreaga zona este rezervatie geologica, gazduind o serie de plante ocrotite prin lege datorita raritatii.

– Cheile Zanoagei, parte a rezervatiei naturale de peste 150 de hectare, acestea au lungime de peste 1 km printre peretii abrupti, cateodata inalti de pana la 200 de m. Datorita faptului ca soarele patrunde printre stanci mult mai mult decat in alte formatiuni de acest fel, Cheile Zanoagei se disting printr-o vegetatie bogatata si temperaturi ridicate.

– Rezervatia naturala Pestera Cocora din comuna Moroieni cuprinde o serie de obiective absolut spectaculaose, precum Pestera Ialomitei, Cheile Pesterii, Canionul Horoabei, Turnul Seciului sau Pestera Pustnicului .

– Pestera Ialomitiei, una dintre cele mai cunoscute destinatii din aceasta zona, se afla in Cheile Ialomitei, la 1530 m. La intrarea acesteia se afla o manastire ce dateaza din secolul 16, iar pestera in sine este aproape in totalitate vizitabila, fiind impartita in peste 8 camere diferite cu denumiri spectaculoase precum Grota Ursilor, La Lacuri sau La Raspantie.

– Lacul Scopoasa, tot pe Valea Ialomita, acesta este un lac de acumulare de 15 m adancime cunoscut in mod special pentru peisajul incantator si populatia de pastrav pe care o adaposteste. Aflat la 1197 de metri, acesta poate fi vizitat urmand drumul marcat ce pleaca din Moroieni si se opreste la cabana ce poarta numele lacului.

Citeste si:  O parte din Banatul de munte (I).

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *