Coronavirus: 4 intrebari cu privire la decesele copiilor si adolescentilor

Chiar daca cazurile de decese in randul tinerilor sunt extrem de rare, cresterea numarului in ultimele zile ne face sa ne punem anumite intrebari.

Daca primele cifre aratau ca virusul este periculos in special pentru persoanele in varsta si cei tineri si copiii erau la adapost, s-a dovedit, odata cu progresul acestei boli, ca au existat si decese in randul tinerilor. In Franta spre exemplu, moartea unei adolescente in varsta de 16 ani, cea mai tanara victima a epidemiei din tara, a emotionat populatia. In Belgia, o adolescenta in varsta de 12 ani a murit in urma infectarii cu coronavirus si, in Regatul Unit, un baiat de 13 ani. In Statele Unite ale Americii, un bebelus cu varsta de sub 1 an a decedat din cauza Covid-19. O ancheta este in derulare.

Din fericire, decesele din cauza Covid-19 sunt rare in randul tinerilor. Iata cateva intrebari care se impun:

Sufereau victimele si de alte patologii?

Majoritatea cazurilor nu prezentau comorbiditati. Conform informatiilor oficiale, nu aveau alte probleme de santate. Cel putin nu cunoscute in momentul decesului. Idem pentru Julie, cea mai tanara victima a coronavirusului din Franta care nu avea nicio boala inainte de a fi infectata cu coronavirus.

Ce simptome prezentau victimele ?

Simptomele coronavirusului variaza in functie de varsta ? Jérome Salomon, directorul general al santatii, a facut unele dezvaluiri in cadrul unei conferinte de presa. Acesta i-a sfatuit pe tineri care, adesea, suporta mai bine decat persoanele in varsta tusea si febra, sa sune la un numar special, pus la dispozitia persoanelor infectate cu coronavirus, daca suspecteaza ceva. Toate victimele adolescente ale coronavirusului au avut dificultati respiratorii. Boala s-a agravat dupa cateva zile de la debut. In prima saptamana a existat o tuse simpla dupa care aceasta s-a agravat.

Sunt din ce in ce mai multi tineri afectati de coronavirus?

Nu cazurile de deces in randul tinerilor raman rare, dupa cum subliniaza si cifrele raportate. Exista doar un procent de 2% de tineri sub 15 ani spitalizati din cauza coronavirus.

Victimele prezentau o predispozitie ?

Pana in ziua de azi, moartea acestor pacienti tineri ramane destul de greu de inteles de oamenii de stiinta. Pentru dr. Nathalie MacDermott, profesor la King’s College, este necesar sa se faca in continuare unele cercetari, in special pentru a preveni alte drame. Este important ca un medic legist sa determine daca un examen post-mortem este necesar pentru a determina cauza exacta a mortii.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *