Cum sa faci din citit o pasiune

Iti place sa citesti de obicei insa nu reusesti sa faci din citit o adevarata placere ? Ai abandonat prea usor un roman abia inceput ? Iti doresti sa remediezi acest lucru insa nu stii cum ? Iata cateva sfaturi pentru a face din citit o adevarata placere.

Vei alege genul care iti place. A incepe cu un univers fantastic in timp ce tie iti plac romanele de iubire, cele contemporane in special, nu faci decat sa te pui pe fuga inca de la primele randuri citite. Este intotdeauna recomandat sa te documentezi asupra unui gen anume si sa citesti rezumatul unei carti inainte de a incepe. Daca alegi o carte din simplul motiv ca titlul sau coperta iti plac, sau deoarece toate prietenele tale vorbesc despre aceasta carte, vei regreta fara indoiala alegerea facuta si vei pierde progresiv gustul pentru citit. Pentru inceput trebuie sa te limitezi la genul care iti place precum dragoste, thriller, politist, fictiune sau istorie. Descchide-te spre alte genuri pe masura ce incepi sa dezvolti o adevarata pasiune pentru carti, imediat ce te simti pregatita pentru acest lucru.

Instaleaza-te confortabil. Un colt cosy, un fotoliu confortabil, o canapea si un pled, dormitorul, patul…exista numeroase locuri din casa propice cititului, cel mai important este sa gasesti un loc in care sa te simti in largul tau. Un loc calm si confortabil, cu un minim de interferente, in care sa te poti izola si sa iti acorzi un moment de relaxare cu cartea in mana. Evita locurile prea zgomotoase si pregateste-ti propriul tau colt de lectura.

Adopta unele obiceiuri. Fa-ti obiceiul de a te inconjura de lucruri care iti plac atunci cand citesti. Muzica in surdina spre exemplu, pregateste un playlist special pentru lectura, cu melodii lente si relaxante si care nu risca sa te faca sa iti pierzi concentrarea. Pregateste-ti o bautura calda, un ceai sau o cafea, sau una racoritoare, in functie de anotimp si bea multa apa atunci cand vrei sa citesti mai mult deoarece hidratarea te va ajuta sa te concentrezi mai bine. Creeaza, cumpara, customizeaza si inarmeaza-te cu fiecare lectura parcursa. Acorda-ti cate o pauza dupa fiecare 10-15 pagini citite si revino mai odihnita si mai fresh la lectura.

Consacra timp.  Este important sa consacri timp lecturii tale. Unele persoane prefera sa citeasca seara, altele pe timp de zi, intr-o biblioteca, intr-o cafenea, intr-un parc sau in drum spre locul de munca. Asigura-te de faptul ca nimeni nu te va deranja de la citit. Incearca sa te dedici trup si suflet lecturii, taie-te de lume, evadeaza in universul lecturii, deconecteaza-te de pe Internet si abtine-te de la orice care risca sa te perturbe de la lectura.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *