Covid: de ce teoria accidentului in laborator este relansata in Statele Unite

In timp ce cercetarile pentru a se determina originea virusului Covid-19 care ne-a dat viata peste cap in ultimul an, continua, teoria accidentului in laborator revine in forta in dezbatere in America.

Despre ce este vorba?

Recent, Wall Street Journal, bazandu-se pe un raport al cercetatorilor americani, a declarat faptul ca trei cercetatori din Wuhan au fost afectati de virus inca din noiembrie 2019,deoarece aveau simptome compatibile cu cele de Coronavirus.

Foarte mult discutata de foarte multi experti, aratata cu degetul, dar si judecata improbabila, teoria accidentului in laborator pentru a explica originea virusului Covid-19 a revenit in forta in ultima vreme in dezbaterile americanilor.

Animalul “gazda intermediara” inca nu a fost gasit

Lista persoanelor care sustin teza unei origini animale nu s-a schimbat deloc. Dar cea cu persoanele care sugereaza faptul ca virusul a putut sa iasa din laborator incepe sa fie din ce in ce mai lunga.

Acum un an, sustinerea tezei originei animale avea sens, deoarece era cel mai probabil scenariu. Dar ceea ce a fost numit “gazda intermediara”, adica animalul de la care a fost transmis virusul la om inca nu a fost descoperit.

Intrebarea pentru multi oameni, este urmatoarea- cand coincidentele devin prea numeroase? Se intraba o multime de oameni pentru care probele circumstantiale sunt din ce in ce mai numeroase.

Citeste si:  Vreau sa scriu

A aparut informatia conform careia, 3 cercetatori de la Institutul de Virusologie din Wuhan au fost afectati de simptome compatibile cu cele ale Coronavirusului, dar si cu cele ale unei infectii sezoniere. Si au avut nevoie de ingrijiri in spital. Pekin a infirmat insa acest lucru, spunand ca sunt false.

Lipsa de transparenta din China criticata. Dupa un sejur de patru saptamani la Wuhan, la inceput de an, un grup de experti de la OMS si un grup de experti chinezi au spus ca este foarte improbabil sa fie vorba despre un accident in laborator.

Mai multe tari, printre care si Statele Unite si-au exprimat preocuparile si reclama China ca nu a dat pe deplin acces datelor sale.

Toata lumea este de parere ca este nevoie sa se faca mai multe cercetari. Pe langa faptul ca anchetele se multiplica, apar mai multe articole, cu privire la acest lucru, scrise de comunitatea stiintifica. Acestia spun ca este nevoie de mai multe cercetari pentru a se putea determina originea pandemiei.

Teoriile unei origini animale sau accidentale in laborator sunt si ele viabile, amandoua, dar inca nu li s-a acordat o consideratie echitabila.

Trebuie deci sa se faca anchete mai amanuntite, sa se despice firul in patru, indiferent de care ar fi raspunsul, si acest lucru se pare ca este o prioritate pentru specialisti.

Citeste si:  Un Nou An, un nou început

Andy Slavitt, consilier la Casa Alba, a declart si el de altfel, ca este nevoie de un proces total transparent din partea Chinei si ca OMS isi aduce si ea ajutorul ca parte din proces.

In Statele Unite, ipoteza scaparii acestui virus din laborator, a fost alimentata mai ales de catre administratia Trump. Acesta a declarat recent, ca acest lucru era evident pentru el inca de la inceput.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *