Top carti pe care trebuie sa le aiba toata lumea in biblioteca

O selectie a celor mai bune carti pentru toti iubitorii de literatura este destul de dificila sau dureroasa uneori… lista ar putea fi fara doar si poate, dublata, triplata sau modificata. Totusi, iata o lista cu cele mai importante carti pe care trebuie sa le ai si tu in biblioteca.

Daca vrei sa citesti o carte blestemata, o adevarata carte, Conjuratia imbecililor de John Kennedy Toole. Autorul s-a sinucis in anul 1969, din cauza faptului ca s-a saturat sa incerce in van sa isi publice romanul. Si totusi, romanul sau a primit Premiul Pulitzer in anul 1981. Ignatius este un student ipohondru si mizantrop care detesta societatea americana. Confruntarea sa cu lumea muncii este un adevarat soc.

Pentru a plange dupa iluziile pierdute si pentru a lumea artistica new-yorkeza, Siri Hustvedt, Tot ce am iubit. Un roman ce are drept decor lumea artistica de la new-york din anii 1970. Doua cupluri de artisti inseparabili traiesc impreuna nesiguranta si libertatea. Dramele vor incepe sa ii loveasca din plin si vor schimba cursul vietii lor.

Pentru a deveni paranoic, Horla de Guy de Maupassant. Este o poveste de groaza, fantastica, o opera culta a celui care a scris Bel Ami si care a inspirat intr-un fel Lovecraft. Horla este un lucru invizibil, dar prezenta sa se manifesta material. Vorbeste cu naratorul, se interpune intre acesta si reflexia sa in oglinda, bea, mananca… oare naratorul este nebun? Horla este oare o creatura fantoma sau o creatura superioara de origine necunoscuta?

Citeste si:  De ce am citi cărţi fantasy?

Pentru a citi ceva cu adevarat diferit, Sotron de Julio Cortazar. Este un roman interactiv, care se poate citi in mai multe feluri. Forma sa si temele abordate evoca suprarealistii si mai ales Nadja a lui Andre Breton.

Pentru a rennoi legaturile cu animalul din tine, Chemarea Strabunilor de Jack London. Buck, frumosul caine ingrijit al judecatorului Miller este rapit si vandut unui Traficant de caini. O noua viata, foarte grea incepe pentru el. Dupa moartea ultimului sau stapan, va trebui sa isi gaseasca o nou cale.

Pentru a ne reaminti de faptul ca si cartile au o putere mare, Fahrenheit 451 de Ray Bradbury. Este o distopie cu foc si flacari unde se ard carti. Deoarece cartile si orice gandire critica sunt interzise in societate sub supravegherea pompierilor si a cainilor. Si totusi, unii rezista…
Pentru a aprecia cruzimea copilareasca la justa sa valoare, Lord of the Flyes, de William Golding. Un grup de tineri baieti din societatea buna londoneza ajung pe o insula pustie dupa un accident de avion. Vor incepe lupte brutale intre rivali, jocuri brutale, dominatori si dominati, fiind un pretext pentru o fabula despre cruzimea oamenilor care incepe inca din copilarie.

Pentru a intelege la ce se refera adjectivul “kafkanian”, Metamorfoza de Kafka. Ce se intampla atunci cand te trezesti dimineata dupa ce pe timp de noapte te-ai transformat intr-o insecta? Acest lucru i se intampla lui Gregor Samsa caruia ii vine greu sa realizeze ceea ce se intampla.

Citeste si:  Carti romantice de citit neaparat

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *