Coronavirus: un studiu confirma faptul ca gravitatea virusului se afla in stransa legatura cu varsta pacientilor

Un studiu britanic confirma faptul ca formele mai grave de coronavirus dezvoltate se afle in stransa legatura cu varsta pacientului. Studiul scoate la iveala faptul ca Covid-19 este mult mai de temut in cazul persoanelor in varsta de peste 60 de ani.

Un studiu britanic confirma ca gravitatea bolii Covid-19 cauzate de coronavirus se afla in stransa legatura cu varsta insa rata de mortalitate globala a scazut cu 1,38% in ultima vreme printre persoanele confirmate cu coronavirus. Aceasta estimare, publicata marti in revista britanica The Lancet, a fost realizata in principal plecand de la studierea a catorva sute de cazuri chinezesti de Covid-19 din februarie.

O rata de mortalitate de 1,38%.  Studiul arata faptul ca boala este in medie mult mai de temut pentru cei in varsta de peste 60 de ani cu o rata de mortalitate de 6,4% (printre cei confirmati). Rata de mortalitate creste chiar la 13,4% pentru persoanele de peste 80 de ani si la 0,32% de decese pentru cei cu varsta de sub 60 de ani.

Ratele de mortalitate calculate in cadrul acestui studiu sunt totusi sensibil inferioare precedentelor estimari care plasau proportia medie a deceselor (printre cazurile confirmate) la peste 2%. Astfel, o vasta analiza publicata pe data de 24 februarie de catre cercetatorii chinezi in revista medicala americana Jama evalua rata de mortalitate medie la 2,3%.

Citeste si:  Comertul online si cum magazinele clasice pierd teren

Studiul din Lancet condus de catre cercetatorii din cadrul Imperial College, de la Universitatea Queen Mary din Londra si de la Spitalul din Oxford subliniaza faptul ca proportia bolnavilor care necesita spitalizare creste enorm cu varsta.

Tinerii sunt (mai) crutati. Procentul celor infectati cu Covid-19 care necesita spitalizare din randul celor de 10-19 ani este de doar 0,04%, de 1% pentru cei de 20-29 de ani si de 3,4% pentru cei de 30-39 de ani si de 4,3% pentru cei de 40-49 de ani. Rata de spitalizare se dubleaza si ajunge la 8,2% pentru persoanele de 50-59 de ani dupa care sare la 11,8% pentru cei de 60-69 de ani, la 16,6% pentru cei de 70-79 de ani si ajunge la 18,4% la cei de peste 80 de ani.

Aceasta ulima cifra subliniaza faptul ca aproximativ un octogenar din cinci dezvolta o forma suficient de grava pentru a necesita spitalizare. Declarata anul trecut in decembrie in orasul chinezesc Wuhan, epidemia cu noul coronavirus SARS-CoV 2 a provocat moartea a numai putin de 40.000 de persoane din intreaga lume din aproximativ 800.000 de cazuri confirmate de-a lungul lumii conform unui bilant stabilit de AFP, bazat pe date oficiale, pe data de 31 martie.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *