Cutremurul din Turcia si Siria: bilantul depaseste 40 000 de morti

Bilantul victimelor cutremurului continua sa creasca si a ajuns la 41.000 de morti. Ambele tari au suspendat operatiunile de salvare in mai multe zone.

Bilantul victimelor cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade care a lovit Turcia si Siria la 6 februarie a depasit 41.000 de morti, au anuntat vineri surse oficiale si medicale.

Numarul total se ridica acum la 41.732: 38.044 in Turcia si 3.688 in Siria.

Operatiunile de salvare au fost suspendate

Salvatorii turci au scos joi din daramaturi o fata de 17 ani si o femeie in varsta de 20 de ani, la aproape 11 zile dupa ce cutremurul a devastat zona de frontiera dintre cele doua tari.

Dar Turcia a luat decizia de a suspenda operatiunile de salvare in unele zone, iar guvernul sirian, o tara sfasiata de razboi in ultimii 12 ani, a facut acelasi lucru in zonele pe care le controleaza.

In Turcia, bilantul cutremurului il face cel mai mortal dezastru natural din istoria post otomana a tarii.

ONU solicita un miliard de dolari pentru ajutor international

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a facut joi un apel la un ajutor international de 1 miliard de dolari pentru a ajuta cele doua tari devastate.

Finantarea – care acopera o perioada de trei luni – va ajuta 5,2 milioane de persoane si va permite agentiilor umanitare sa isi intensifice sprijinul crucial pentru eforturile conduse de guvern” in Turcia, “lovita de cel mai devastator cutremur din ultimul secol”, a scris Guterres intr-un comunicat.

El “a indemnat comunitatea internationala sa intensifice si sa finanteze in totalitate acest efort vital de raspuns la unul dintre cele mai mari dezastre naturale ale timpului nostru.

A sosit momentul ca lumea sa sprijine poporul turc, asa cum a facut-o si in cazul altora care au cerut ajutor”, a declarat Guterres, adaugand ca “nevoile sunt enorme, (ca) oamenii sufera si (ca) nu mai este timp de pierdut.

Sursa: https://fr.news.yahoo.com/s%C3%A9isme-turquie-syrie-bilan-d%C3%A9passe-212751563.html

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *