Rezumat:
Încă din 1978, de la naşterea Louisei Brown, primului copil “în eprubetă”, s-au făcut o serie de descoperiri ştiinţifice medicale, care au făcut ca fertilizarea in vitro să devină o procedură relativ simplă.
Crioprezervarea
În mod obişnuit se produc mai mulţi embrioni, dintre care până la 3 se transferă în uterul femeii. Dacă embrionii rămaşi sunt de bună calitate, ei pot fi congelaţi (îngheţaţi în nitrogen lichid) pentru a fi folosiţi într-o încercare ulterioară. Mulţi medici sunt de părere însă că şansele de sarcină scad cu 50% în cazul embrionilor conservaţi.
Ecografia endovaginală
În timp ce ovarele sunt stimulate pentru a produce ovule mature, e nevoie ca ele să fie controlate. Astfel că de bociei, medicii folosesc o sondă vaginală pentru a monitoriza răspunsul ovarian la stimulare, la fel ca şi recoltarea de ovule, acest procedeu fiind mai uşor şi mai precis.
Analogii de LHRH (Luliberina)
Un alt progres major a fost reprezentat de dezvoltarea analogilor de luliberină (LHRH). Aceştia acţionează prin inhibarea activităţii glandei hipofizare şi prin controlarea producţiei de hormon luteinizant (LH), care declanşează ovulaţia.
Înainte de apariţia acestei tehnici, tratamentul era condus în funcţie de ritmul natural al femeii şi era riscant pentru că aceasta putea să aibă o ovulaţie spontană, recoltarea ovulelor nemaiputând avea loc.
Injectarea intracitoplasmatică a spermatozoidului (ICSI)
Cea mai recentă şi probabil cea mai spectaculoasă evoluţie a FIV este ICSI, această tehnică, precticată cu succes acum 20 de ani, face posibilă injectarea unui singur spermatozoid în ovul, facilitând astfel fertilizarea.
Rata fertilizării, ca urmare a injectării şi rata sarcinilor ce urmează transferului embrionului este aceeaşi ca şi în cazul tratamentului convenţional de FIV.
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.
bine realizat:)
Mie sincer mi se pare o tampenia toata chestia asta cu fertilizarea in vitro …N se face .. o fi un pas pentru stiinta … dar nu e corect :)
Dar de clonare ce zici?:D
si eu sunt pro fiv si de curand eu si sotul meu am luat decizia sa incercam fertilizarea. Noi vom merge la clinica Fertilia, unde a fost si cea mai buna prietena a mea. Fertilizarea ei a fost un succes si daca nu ar fi fost si-ar fi primit banii inapoi.