Adevăraţii sfinţi nu-i găseşti pe străzi

Un sfânt este cel care nu greşeşte niciodată, în timp ce toţi ceilalţi din jurul lui o fac. Un sfânt este foarte priceput în a ţine morală şi a-i judeca pe alţii, dar rezervat atunci când trebuie să întindă o mână de ajutor. El nu are niciodată o vorbă bună de spus, dar ştie întotdeauna ce păcate fac alţii şi se grăbeşte să le condamne.
Un sfânt este cel care nu compătimeşte, pentru că nu se poate pune în locul tău; lucru firesc, el este întotdeauna înţelept şi n-ar fi comis eroarea ta. Un sfânt îţi dă de înţeles că trebuie să ţii fruntea sus, dar, în acelaşi timp, tot ceea ce spune pare menit să te conducă pe tine, păcătosul, spre balamuc. Te bicuieste cu vorbele lui, după ce au făcut-o şi alţii înaintea lui.

Este felul lui de a-şi arăta puterea şi a încerca să-ţi bage în cap că ei le ştiu pe toate. Sfinţii sunt foarte periculoşi, pentru că de cele mai multe ori deţin puterea, obţinută adesea tocmai prin strategia de manipulare a celor mulţi şi creduli, pe care reuşesc să-i păcălească. Un sfânt îi poate întoarce pe alţii împotriva unui biet păcătos, pentru că au putere de convingere. Aşadar, nu trebuie niciodată să-l înfrunţi, pentru că vei pierde întotdeauna în faţa lui.

Trebuie să te faci mic şi umil şi să asculţi morală. Atât. Un sfânt rămâne un sfânt până când se poate întâmpla să cadă şi el în păcat, pentru că viaţa le poate juca feste până şi acestor aşa-zişi sfinţi dintre noi. Se spune că roata se întoarce, lucru pe care aceşti oameni de o pretinsă moralitate imaculată par că nu-l înţeleg. Când ei înşişi vor greşi, se vor găsi cu siguranţă alţi sfinţi care să-i pună la colţ, să le ceară socoteala pentru nerozia lor. Probabil, ca un asemenea sfânt nu se va linişti până când el însuşi nu va fi pus în situaţia de a fi judecat de alţii. Poate numai atunci vor înţelege că orice om e supus greşelii şi că, în realitate, adevăraţii sfinţi nu-i găseşti pe străzi.

Un articol de Claudia Voicu.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *