Nomofobia – Excesul de socializare

Intrii în panică atunci când observi că telefonul tău mobil te anunţă că are bateria descărcată şi nu ai încărcătorul după tine?Eşti neliniştit atunci când nu ai telefonul la îndemână?Te apucă palpitaţiile atunci când te gândeşti ce ai face dacă te-ai trezi cu telefonul furat? Iei cu tine telefonul atunci când te culci ?

Dacă răspunsul la majoritatea întrebărilor de mai sus este DA,atunci clar esti nomofob !!!

Nomofobia este un cuvânt format prin contragerea expresiei “no mobile phobia”. Psihologii spun că pasionaţii de reţelele de socializare se simt foarte neliniştiţi dacă îşi pierd telefoanele mobile sau dacă trebuie să trăiască  fără ele mai mult de o zi.

Un studiu realizat pe 1.000 de utilizatori de telefoane mobile din Marea Britanie a arătat faptul că  66% din oameni se simt “foarte nelinistiti” atunci când se gândesc la ideea de a-şi pierde telefonul.

Ca în marea parte a fobiilor, şi în acest caz există tratamente, de la terapia de expunere, la medicamente în cazul tulburărilor grave. În orice caz, înainte de toate, nomofobul trebuie să-şi recunoască tulburarea şi apoi să facă tot ce-i stă în putinţă să şi-o controleze. Relaxarea cu ajutorul tehnicilor de respiraţie sau yoga îi pot ajuta pe cei agitaţi să se lipsească de telefon…măcar pentru câteva minute.

Cum se manifestă nomofobia la tine ? 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

3 thoughts on “Nomofobia – Excesul de socializare

  1. Eu mă panichez grav când văd că rămân baterie şi nu pentru că n-aş mai avea de pe ce să intru pe reţelele de socializare,ci nu am cum să mai vb cu al meu :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *