De Sf. Nicolae anul acesta la târgul de sărbători din Târgu Mureş, pe lângă produsele bio s-au aflat şi o mulţime de decoraţiuni de Crăciun mai neaşteptate. Spre exemplu, un brăduţ decorat numai cu felii de portocale şi ghirlande cu felii de portocale. Pentru ghirlandele cu felii de portocale uscate există tutoriale pe blogurile din străinătate şi video-uri pe youtube. Cine doreşte să le facă singur are la dispoziţie o mulţime de explicaţii; dacă e mai vizuală persoană, poate alege clipurile de pe youtube, deşi şip e bloguri se pun o mulţime de poze şi procesul creării unei ghirlande cu felii de portocală şi scorţişoară este prezentat pas cu pas.
Portocalele nu sunt singurele fructe asociate cu sărbătoarea Crăciunului. (De ce asociaţia această place? Poate şi pentru că ne gândim la o iarnă mai blanda, cum e cea din Spania, unde pe străzi în oraşe printre portocali vedem şi lumini de Crăciun.) Mai sunt şi merele; şi pe ele adesea le vedem puse în brăduţi precum globurile.
Ce simbolizează aceste fructe? Dar şi alte decoraţiuni de Crăciun precum beteală şi clopoţeii? Legendele despre ele sunt fermecătoare. Adevărate poveşti de ascultat cu plăcere de Crăciun la orice vârstă!
Merele şi portocalele reprezentau soarele în vremurile de demult în care se aprindeau focuri de artificii în câmp, iar copiii erau însoţiţi din casă în casă de daruri cu aceste fructe puse în coşuri peste ramuri de copaci veşnici verzi.
De ce brad şi de ce mere? Se mai spune că, în vremuri de demult, s-a dorit organizarea unei piese, “Paradise Play”, pentru a preda poveştile din Biblie în întraga Europa. Această piesă, care trebuia jucată pe 24 decembrie, acea nevoie de meri pentru a pune în scenă crearea omului. Însă, fiind iarnă, şi merii neavând fructe, merele au fost atârnate în copaci veşnic verzi.
De ce clopoţei? În vremurile de demult, aceştia erau folosiţi pentru a alunga spiritele rele.
De ce beteală? O poveste din folclorul spune că o femeie săracă s-a trezit în dimineaţă de Crăciun şi a descoperit ramurile bradului de Crăciun decorate de pânzele păianjenilor care deveneau argintii în lumina soarelui care răsărea. Pentru noroc, păianjenii şi pânzele lor sunt folosite pentru decorarea bradului de Crăciun în Ucraina.
Şi Germania are o poveste despre păianjeni. În zilele de demult, oamenii doreau că animalele lor să ia parte la sărbătoarea Crăciunului, deoarece, spuneau ei, ele au fost acolo la naşterea lui Isus în grajd. Numai pe păianjeni nu i-au primit în casele lor de teamă să nu strice ceva. Păianjenii s-au plând copilului Isus care i-a lăsat să între în case noaptea târziu pentru a vedea şi ei pomul de Crăciun. Păianjenii s-au distrat întreagă noapte şi au sărit din creangă în creangă, lăsând în urmă pânze. În ziua următoare oamenii au fost încântaţi de decoraţiunile create de păianjeni. Pânzele lor au fost transformate de copilul Isus în beteală sclipitoare.
Ce alte poveşti interesante despre tradiţiile, la fel de fermecătoare, de Crăciun mai ştiţi?
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.