Ce tradeaza cumparaturile

De multe ori te regasesti hoinarind prin magazine, la cumparaturi. Shoppingul este intr-o idee preconceputa o preocupare pentru doamne care parca nu se mai plictisesc si nu se opresc din achizitonarea lucrurilor care le fac fericite. Insa a fi cocheta in acest sens nu are nicio legatura cu fericirea conform unui studiu. Terapia de acest gen este insa o falsa idee caci cumparaturile sunt de fapt ceea ce tradeaza singuratatea.

Cumparaturile, un tratament

Din prea mult timp liber, din ideea de a cumpara un lucru care sa flateze, de a completa o colectie de articole vestimentare sau pur si simplu de a adauga un plus in decorul casei cumparaturile sunt percepute ca o activitate relaxanta. Ai putea crede ce in plan psihologic se leaga de faptul ca iti permiti din punct de vedere financiar sa achizitionezi ceva si asta aduce fericirea. Insa o astfel de terapie tradeaza sentimentul de singuratate.

Studiul despre cumparaturi

Cercetatorii de la Universitatea din Chicago au realizat un studiu despre cumparaturi si in ce masura se poate considera aceasta activitate o terapie. Desi poate aduce un sentiment de fericire acesta este doar de moment. Insa pe termen lung nu face altceva decat sa amplifice singuratatea. Se creeza o falsa idee ca a-ti oferi mai mult timp liber se regaseste in terapia cumparaturilor. Insa vei realiza ca asta te va face si mai neimplinit.

Citeste si:  Are varsta influenta asupra intalnirilor?

cumparaturile

Materialismul este o urmare a unor sesiuni de cumparaturi. Deci fie ca este vorba de a achizitiona ceva in ideea de a te simti mai bine sau a dorinta de a detine ceva pentru a te simti mai implinit, posesia si shoppingul in sine, nu aduce in plan psihologic un plus in nivelul de fericire in viata ta.

Studiul despre cumparaturi a fost publicat in “Journal of Consumer Research” si a avut in vedere peste 2500 de participanti pentru care s-au analizat date timp de sase ani.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *