Despre filmul de animaţie “The Princess and the Frog” (2009)

The-Princess-And-The-FrogUn film de desene animate care rescrie, în stil postmodern, o poveste celebră, care există la multe popoare. Două fetiţe ascultă această poveste, despre o prinţesă şi despre un broscoi. Una din ele doreşte să sărute o broască, cealaltă, Tiana, nu ar face aşa ceva niciodată.

Cresc şi Tiana îşi doreşte în continuare să-şi realizeze visul, acela de a-şi deschide propriul restaurant. Munceşte foarte mult. Toţi îi spun asta. Aici găsim asemănări cu Belle din “Frumoasa şi bestia”, care e vazută drept ciudată fiindcă citeşte; la fel, Tiana e diferită de ceilaltţi prin munca sa pentru a-şi îndeplini visul. Alte asemănări cu Belle se văd când Tiana e luată la dans de muzicienii de jazz de pe stradă. Pentru că acţiunea are loc în New Orleans, în epoca jazz-ului. Muzicienii de jazz ne amintesc de “Pisicile aristocrate”. The Shadow Man, personajul negativ, aminteşte de Jafar din “Aladdin”. El are, de asemenea, o amuletă care aminteşte tot de “Aladdin”, dar şi de colierul cu vocea lui Ariel din “Mica Sirenă”. Mai sunt scene ce amintesc de “Cartea Junglei”, de plutitul lui Balloo prin apă, printre liane. Crocodilul aminteşte de multe ori de Balloo. Apoi din nou asemănări cu Ariel: dorinţa crocodilului de a deveni om pentru a putea cânta jazz alături de oameni, fără să-i sperie (dar şi cu maimuţele din “Cartea Junglei”) şi apoi dorinţa prinţului şi a Tianei să redevină oameni. Tiana devenise broscuţă după ce fusese rugată de prinţ (transformat în broască), care o şi ademenise că-i dă bani pentru restaurant, deşi el nu avea bani, nu ştia să se descurce singur (doar părinţii lui erau bogaţi). Licuriciul aminteşte uneori de Sebastian, când discută cu broscuţa Tiana, dezamăgită, dar şi prin accentul său. De asemenea, bărcile, cântecele pe apă şi în apă, cântecul de convingere al vrăjitoarei bune voodoo pentru a expune avantajele de a fi animale, şi nu oameni, aminteşte şi de Ariel (melodia “Under the Sea”), dar şi de dorinţa lui Mowgli de a rămâne în junglă. Mai e apoi sărbătoarea care aminteşte de festivalul din “Cocoşatul de la Notre-Dame”.

Citeste si:  Ice age 4: Continental drift

Prinţul se îndrăgosteşte de Tiana pe parcurs şi doresc să rămână împreună, chiar şi dacă rămân broaşte. Apoi însă sărutul devine valabil, Tiana fiind prinţesă prin căsătorie.

Spectatorii se vor bucura găsind asemănările cu alte filme Disney, dar şi descoperind o poveste care surprinde prin noutatea ei.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *