Disputa dintre print și online se încheie cu un câștigător

Magazinul Azerty a propus tema “print sau online”. Am rezonat, așa, puțin la această temă. Mă fascinează printul, mi se pare un lucru care rezistă, deși nu este așa, față de efemeritatea online-ului. Cuvântul scris a fost pentru omenire o treabă foarte importantă vreme de multe secole. Și, acum, trebuie să se dea jos de pe scenă, să lase locul altora.

Sursă: mrdowling.com

Printul, mai ales în presă sau în literatură, a creat giganți. Giganți care credeau că vorba lor tipărită, bună sau proastă, poate strivi orice, de la mentalități la construcții fizice. Puțin probabil, dar printul venea cu încărcătura asta. În online însă orice are puterea. Un blog se “naște” în mai puțin de 5 minute și este gata să ajungă la oameni. Online-ul a adus un socialism în viața oamenilor, o egalitate. De aceea și șocul suferit de mulți când și-au dat seama că nu doar opinia lor contează.

Recunosc, cărțile au romantismul lor când le citești dând filă cu filă. Este o magie care le acoperă, dar, de asemenea, poate fi vorba de obișnuință și educație. Probabil că dacă aș fi citit primele cuvinte pe o piatră, hârtia tipărită mi s-ar fi părut o prostie. Dar online-ul nu mi se pare. Este o altă etapă. Printul a rezistat suficiente secole. Și chiar dacă se face cu o multifuncțională ieftină, tot este costisitor.

Eu am renunțat la ideea de a-mi cumpăra o imprimantă în pofida actualelor oferte HP și a scăderii generale a prețului. Caut să n-am nevoie. Gutenberg a murit, trăiască Berners-Lee.

Articol scris pentru SuperBlog 2012

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *