Festivalul de film de la Cannes

Faimosul festival a ajuns aseară la ediția cu memorabilul număr 65. În acest an, imaginea festivalului a fost faimoasa Marilyn Monroe, lucru destul de ciudat din moment ce frumoasa blondă nu a avut niciodată de-a face nici cu festivalul și nici cu orașul!

Scopul festivalului este acela de a promova adevăratele valori ale cinematografiei mondiale, iar, în ultimii ani, românii par să iasă din anonimat! La cinci ani după premiul Palme d’Or obţinut cu drama 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, Cristian Mungiu revine în competiția pentru Palme d’Or, cu filmul După Dealuri. Cele 7 premii vor fi decernate pe 7 mai, la gala de închidere.

În afară de preşedinte, cineastul italian Nanni Moretti, juriul care va decerna trofeul Palme d’Or  îi va include pe actori consacrați precum Diane Kruger, Emmanuelle Devos, Hiam Abbas şi Ewan McGregor, regizori precum  Raoul Peck şi Alexander Payne, dar şi pe creatorul de modă francez Jean-Paul Gaultier.

Bineînțeles, de la seara inaugurării nu a lipsit pleiada de vedete superbe, venite fie să se promoveze, fie să își prezinte cele mai noi proiecte. Nu au lipsit Tilda Swinton, Bruce Willis, Alec Baldwin, Edward Norton, Bill Murray, Jane Fonda, Colin Firth sau Reese Winterspoon.

Vedetele serii au fost însă Freida Pinto, Diane Kruger și Eva Longoria, care au apărut în rochii superbe, atrăgând toate privirile. Mai multe însă despre ținutele vedetelor de la Cannes în zilele următoare!

Citeste si:  Filme de urmarit impreuna cu un copil semnate de Steven Spielberg

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *