Greseli frecvente la inceput in blogging

blogger

In momentul in care te gandesti sa incepi un blog, trebuie sa stii sa eviti cateva greseli comune pe care le-a facut cam fiecare blogger la inceput. Daca zicala spune sa inveti din greselile proprii, in acest caz poti invata din greselile altora, eviti sa faci acei pasi gresiti pe care i-au facut altii inaintea ta.

Prin blogging poti ajunge sa fii citit in intreaga lume. Oamenii se apuca de bloggind din motive diferite. Pentru unii un blog este ca un jurnal personal in care isi scriu experientele de viata si parerile, pentru altii poate fi o modalitate de a face bani, oferind spatiu de promovare pentru anumite produse sau servicii. Oricare ar fi insa motivul, pentru ca un blog sa aiba succes trebuie sa fie evitate cateva greseli de baza pe care le enumeram in continuare.

Cu totii poate ca ati auzit de importanta continutului cand vine vorba de blogging, site-uri si nu numai. Acest lucru nu poate fi subliniat si evidentiat suficient. Cititorii unui blog sau al unui site nu au timp sa citeasca informatii irelevante, astfel numai prin continut unic, relevant si de calitate vor putea fi transformati in cititori fideli. Concluzia: evitarea continutului de slaba calitate.

Copierea – total neindicata. Copiind articole sau continut de pe alte bloguri sau direct de pe alte surse online va atrage in cele din urma o penalizare drastica din partea motoarelor de cautare. Concluzia: evitarea plagiatului.

Nefolosirea social media. O modalitate foarte eficienta de a atrage trafic pe blog este cresterea numarului de cititori prin folosirea retelelor de socializare existente in momentul de fata. Neglijarea acestora nu este un lucru de dorit.

A nu invata SEO este de asemenea un lucru ce trebuie evitat. Este foarte important ca blogul sa poata fi usor citit si indexat de motoarele de cautare, de aceea trebuie acordat un timp si familiarizarii cel putin cu aspectele de baza ale SEO.

Imitarea blogului preferat, renuntarea la interactiunea cu cititorii sau acordarea de prea putina atentie formatarii si greselilor gramaticale sunt alte greseli ce nu trebuiesc facute. Adesea renuntam prea repede, si acest lucru este posibil si in cazul bloggerilor. Un lucru important este sa isi aminteasca faptul ca cititorii nu vor incepe sa vina chiar peste noapte, este nevoie de timp, dedicare si eforturi sustinute pentru reusita.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

One thought on “Greseli frecvente la inceput in blogging

  1. Foarte adevarat. Orice lucru se invata. Inclusiv scrisul. Nimeni nu s-a nascut invatat iar daca vrei sa faci ceva cu adevarat incerci si incerci pana iti iese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *