Imber, un oraș abandonat

Dacă aveți dispoziția să descoperiți un oraș părăsit de 70 de ani, vă recomand o vizită în orașul Imber din Anglia. Având în vedere strictețea cu care se poate vizita orășelul,vă propun să planificați drumul dinainte. Se permite vizitarea orășelului doar în zilele libere, precum și în preajma sărbătorilor.

Localitatea abandonată se află între Imber Tilshead și West Lavington, drumul către acesta nefiind semnalizat iar harta indică doar un punct alb, tocmai din această cauză exactitatea poziției sale este nedefinită. Există totuși un reper, acest indicator care se află la 1km de localitate.

S-au găsit” amprente” despre orășel din secolul I, dar informații concrete se notează doar prin secolul al XIV indicând o populaţie de 250 de oameni, ceea ce mai târziu nu suferă prea mari modificări. Centrul cultural îl  reprezintă biserica St. Giles ce poate fi vizitată și astăzi pe lângă Motelul Bell Inn și poșta locală.

Viitorul acestui orășel a fost decis în 1 Noiembrie 1943când a avut loc o adunare generală în care li s-a comunicat locuitorilor că trebuie să-și părăsească locuințele în 47 de zile pentru a fi repopulat de armată. Conducerea a motivat solicitarea prin localizarea strategică apropiată frontului de luptă. Ca să-și arate sprijinul localnicii au lăsat alimente în casele lor pentru soldați. Locuitorilor le-a fost promis reîntoarcerea după terminarea războiului ceea ce niciodată nu s-a materializat. Richard Medigan, un soldat s-a luptat ulterior în numele locuitorilor care s-au readunat în 1961 dar fără vreun rezultat până în ziua de azi.

Citeste si:  Turnul Infinity, spirala Dubaiului

Mi se pare fascinant să vizitezi o localitate odată populată iar mai apoi părăsită, fără să existe un motiv bine întemeiat pentru interzicerea întoarcerii Imberienilor. Aici putem descoperii un oraș învăluit în mister, un loc unde secretele se ascund după fiecare ușă.

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *