INTERVIURI CU BLOGGERI : CLAUDIA TOCILĂ – ” GÂNDURI ÎN DEZORDINE “

Cum primăvara ne bate la uşă iar vremea este din ce în ce mai superbă m-am gândit la un nou interviu marca BlogEvent.

De data aceasta  am alături de mine o superbă domniţă blondă care mestecă gumă de pepene şi mănâncă dulceaţă de cireşe amare.

Da,da, este vorba despre Claudia Tocilă

1.    Bună Claudia ! Mulţumim că  ai acceptat propunerea noastră în legătură cu interviul.Acum că mulţumirile au fost făcute,o să te rog să le povesteşti celor care nu te cunosc sau nu te citesc foarte mult,câteva lucruri despre tine şi  blogul tău .

Am avut mereu problema de a-mi face caracterizări mie sau muncii mele din cauză că simt că unele cuvinte nu pot suprinde esenţa oamenilor sau lucrurilor pe care le face fiecare. Ce pot spune cu siguranţă despre mine e că sunt o tipă blonduţă si sociabilă, că lucrez cu oamenii 16 ore pe zi, că mi-a plăcut mereu să mă exprim în scris şi că îmi place la Sinaia şi dulceaţa de cireşe amare.
Despre blogul meu alţii au spus că e o „oază de linişte”, că mă citesc deopotrivă femei şi bărbaţi, tineri şi bătrâni, iar eu pot spune că viaţa mea a început să se schimbe de pe 20 martie 2010 când l-am deschis.

2.    Când ai făcut cunoştinţă cu noua lume 2.0 şi ce sau cine te-a determinat să îti faci un blog personal?

Cu lumea 2.0 am făcut cunoştinţă prin intermediul Twitterului. Fusesem invitată la un tweetmeet în parc, dar mi s-a părut ciudat să mă duc cu nişte oameni pe care nu-i cunosc şi am ales să refuz invitaţia. Apoi am văzut pozele şi cu ce poftă de viaţă zâmbeau toţi oamenii aceia necunoscuţi şi frumoşi şi mi-am zis că vreau să fac parte din asta. Blogul l-am făcut 6-7 luni mai târziu, pentru că 140 de caractere nu mai erau de ajuns şi am simţit nevoia să mă exprim într-un mod personal,care să mă caracterizeze.

3.    Citindu-te de multă vreme am observat că atingi o gamă largă de subiecte, însă care articol sau categorie de reprezintă cel mai mult?

Blogul meu are tagline „Gânduri în dezordine” în primul rând pentru că la mine gaseşti cam de toate: cărţi, filme, amintiri, constatări, călatorii, o dulcegărie, un sfat, o întâmplare văzută prin ochii mei, evenimente, concerte şi cam orice ţi-ar trece prin cap şi ție. Cel mai mult îmi plac articolele pentru care am nevoie să mă documentez suplimentar, să fac puţin reporting. Simt că, în acest fel ofer cititorilor informaţii noi care educă sau le fac placere. Asta am învăţat de la Cristina Bazavan :) .

4.    Care sunt sursele de inspiraţie pentru articolele tale?

Dacă aş căuta numitorii comuni ai articolelor mele, aceștia ar fi oamenii şi locurile. Cele două creează stări şi de acolo până la a pune ceva pe blog, mai e doar un pas.

5.    Dacă nu ar fi existat scrisul sub ce altă formă te-ai fi exprimat ?

Aş vrea să nu mă gândesc la asta, dar probabil ca aş fi învăţat un instrument. Consider că sunt mai mult disciplinată decat creativa, aşa că… cine ştie, poate m-aş fi descurcat mai bine decât cu scrisul :)

6.    Cam care sunt cele mai bune metode de promovare a unui blog? Tu pe care le foloseşti?

Pentru mine Facebook-ul este cea mai bună metoda de promovare a blogului, Twitterul nu mai are putere foarte mare de propagare a articolelor, iar Google+ aduce doar ciudăţenii. Pe de altă parte, se pare că promovarea clasică „word of mouth” funcţionează pentru blogul meu. Ori le spun eu oamenilor că am blog, ori află de la alţii care povestesc că au citit ceva frumos (zic ei :P) pe claudiatocila.ro

7.    Când nu eşti bloggeriţă ce alte activităţi ai?

După cum spuneam, lucrez peste 12 ore pe zi cu oamenii – sunt manager de vânzări la Body Art Wellness Club, un job care îmi place tare mult şi de la care am învăţat foarte multe, iar pe lângă asta, sunt PR online pentru Planters Cafe&Club din Piaţa Amzei. Cele trei ipostaze ale mele (vânzări, PR şi blogger) se completează excelent şi sunt extrem de recunoscătoare că pot să fac tot ce-mi place. În puţinul timp liber rămas, citesc orice prind, mă plimb şi caut subiecte de blog :)

8.    Spune-mi te rog, 3 nume din online de la care ai avut de învăţat ?

Am avut minunate ocazii să învăţ foarte multe de la bloggeri mari. Mi-e foarte greu să aleg dintre ei, dar dacă e musai cred ca ar fi Vali Petcu (Zoso) – care m-a învăţat că exerciţiul şi disciplina aduc cele mai sigure rezultate, Cristina Bazavan – care mi-a adus o nouă perspectivă asupra felului în care se tratează subiectele de blog şi Vlad Petreanu – care m-a învăţat cum să trec peste unele blocaje de inspiraţie.

9.    Consideri că ACTA va afecta bloggingul românesc?

Dacă legea va trece în forma în care este acum, e posibil să afecteze bloggingul, dar nu neapărat doar în rău. Va obliga bloggerii să creeze conţinut original, să îşi facă singuri pozele, să îţi monteze singuri filmuleţele şi în general, să fie mai precauţi cu ceea ce dau drumul în online. Ca idee, nu sunt de acord cu legea şi aş răsufla uşurată să aflu că n-a trecut.

10.    Ai vreun sfat pentru cei care trec prin crize de inspiraţie? Ai trecut şi tu prin astfel de momente?

După cum spuneam, de la Vlad Petreanu am învăţat că nu există aşa zisele  crize de inspiraţie. E plin internetul de informaţii noi, inedite care pot fi reinterpretate, reîntregite si reaşezate după stilul propriu al bloggerului, subiecte de blog sunt la tot pasul dacă ieşi din casă, dacă  te provoci. La ultimul meu “eu despre ce mai scriu azi?” mi-am imaginat că-s o lalea. A avut mare succes acel articol :)

11.     Şi acum că am ajuns la final o să te rog să transmiţi un gând cititorilor .

Aş vrea să le transmit multe gânduri, căci dezordinea lor îmi aparţine şi  mi-e greu să mă limitez :)
Cu toate astea, aş vrea să le spun lor ceva ce încă nu am împărtăşit cu cititorii mei. E o lecţie pe care am învăţat-o odata cu venirea noului an – caută să devii profesionist pe lucrurile care îţi plac, să te poti dedica lor trup şi suflet şi când vei ajunge să faci şi bani, fie că e din job sau din blog, te vei simţi împlinit.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

3 thoughts on “INTERVIURI CU BLOGGERI : CLAUDIA TOCILĂ – ” GÂNDURI ÎN DEZORDINE “

  1. Am asteptat interviul sa fie publicat de cand l-am vazut in draft. Doar de cateva zile am dat si eu de blogul Caludiei si a intrat automat in Google Reader.

    Claudia, sa stii ca si tu la randul tau inspiri alte persoane.

  2. Multumesc mult de tot! Ma bucura foarte mult sa aflu ca tot ce mazgalesc eu acolo e apreciat si ca va place!

    Te astept cat mai des :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *