Vreau sa scriu

Multi dorim asta, unii din noi au fost incurajati ca au talent, altii mai putin, dar tot ar dori sa incerce. Intai si intai, trebuie sa ne gandim ce anume am vrea sa scriem. Literatura, fictiune, jurnalism, blogging, freelancing, ghost writing, colaborari cu site-uri pentru bani, colaborari cu scriitori si edituri pentru scriere de recenzii, sunt doar cateva optiuni.

 

Lumea literara
Azi si lumea literara este online. Ne putem alatura unor comunitati precum poezie.ro, reteaua literara.ro. In alaturarea unor asemenea comunitati urmarim interactionarea cu altii scriitori si obtinerea de feedback.

 

Blogging
Daca esti la inceput si ai vrea sa-ti deschizi propriul blog, focuseaza-te pe o nisa anume sip e subiecte anume. De exemplu, vrei sa scrii recenzii de carti sau filme, sau articole pe teme de moda, comentarii ale evenimentelor recente etc. Fiind insa la inceput s-ar putea sa nu ai prea multi vizitatori si ar fi o solutie sa colaborezi cu bloggeri care te primesc in echipa. Poti avea nume de utilizator si sa poti publica singur articole (eu asa am fost primita pe bibliocarti.com si blogevent.ro) sau sa trimiti periodic articole pe mail si ei sa le publice pe blog (exemplu, colaborarile mele cu efemeride si cooltrends). Aceste colaborari vor fi neplatite, ins ate bucura sa te poti face util prin a scrie pe subiecte pe care te-ai documentat.
Bloggerii celebri si experimentati pot obtine cadouri pentru a face recenzii unor produse de frumusete, tehnologie etc. pe care le-au testat.
Nu uita: articolele e bine sa fie cat mai scurte si bine organizate pe paragrafe, cu liste si introduceri atragatoare. Userii de pe net nu stau prea mult timp sa citeasca si e nevoie sa le atragi repede atentia.
Blogging-ul necesita de fapt cunostinte de business si promoting, trebuie sa stii cum sa fii vizibil pe motoare de cautare, sa-ti aduci vizitatori prin share-uri pe retele sociale. Tot de business tin si activitatile de scriere pentru a face bani pe net prin scriere pe anumite site-uri, freelancing, proofreading si chiar ghostwriting.

 

Freelancing
Te poti alatura acestei comunitati online si sa aplici pentru diverse cereri.

 

Ghostwriting
Daca esti de acord, poti scrie un articol insa numele tau nu va fi cunoscut; vei primi banii, insa ca autor va aparea altcineva, persoana in numele careia scrii tu articolul.

 

Site-uri care platesc scriitorii
Squidoo, Hubpages, Yahoo Contributor Network, Digital Journal etc. sunt site-uri care platesc userii daca scriu articole utile. Intereseaza-te care e profilul lor si cum ar trebui sa arate articolele apreciate.

 

Concluzii
Azi scrisul online e chestiune mai mult de mentinere a atentiei, concizie, business si popularitate (ceea ce numim articole “virale” pe retele de socializare). Ca scriitori e bine sa ne adaptam lumii online.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *