Nio dezvaluie noua sa masina ET7, o noua berlina electrica cu o baterie impresionanta

De curand, constructorul de automobile Nio, a dezvaluit pe data de 9 ianuarie importante noutati. Astfel ca, societatea chineza a dezvaluit ET7, o noua berlina electrica care are cateva specificitati impresionante. Dar este dificil sa nu comparam noua masina ET7 cu Tesla Model S. Mai intai prentru ca masina electrica a constructoului chinez este si o berlina.

Pe de alta parte, firma a cunoscut si o dezvoltare foarte rapida pe piata si astfel ca vrea sa se extinda si in afara granitelor pe viitor. O autonomie de pana la 10000 de km?

Autonomia

In ceea ce priveste autonomia acestei masini, Nio tinteste departe si foarte sus, se pare. Societatea a anuntat o baterie de 150 kWh, ceea ce inseamna ca autonomia sa ar putea ajunge pana la 1000 de km, in ciclu NEDC. Atentie insa, deoarece mai trebuie sa tinem cont de faptul ca acest lucru nu este deloc reprezentativ pentru un condus real. Din contra. Este posibil ca masina electrica sa treaca de 800 de km cu o singura incarcare deci ar putea sa fie cea mai puternica concurenta pentru Tesla. Mai exista si alte pachete, respectiv de 70 kWh si de 100 de kWh. Deci de 500 si de 700 de km.

In timpul prezentarii, Nio a indicat faptul ca bateriile sunt pentru alimentarea celor doua motoare. Primul este un motor cu inductie instalat in partea din spate care asigura o putere de pana la 300 kW. Al doilea motor instalat in partea din fata pentru a oferi o putere de 180 de kW. Puterea globala a masinii este deci de 480 de kW pentru un cuplu maxim de 850 nM. Masina ajunge de la 0 la 100 de km pe secunda in doar 3,9 secunde, fata de 2,5 secunde pentru Tesla Model S.

Citeste si:  Chinul de manechin

Abordare similara Tesla

Dupa cum este indicat pe site-ul web oficial al constructorului american. Nio se pare ca isi doreste sa aiba o abordare similara cu cea propusa de Tesla in ceea ce priveste condusul autonom. Constructorul chinez, prevede de altfel sa propuna functionalitati dedicate acestui tip de condus sub forma unui abonament in timp ce va propune, de asemenea, optiuni dedicate sigurantei.

Masina prezinta linii reusite si sobre, care sunt bineinteles, optimizate pentru aerodinamism. Trasaturile sale sunt mai degraba elegante si ne duc cu gandul la alte modele existente deja pe piata, precum Audi A7. In ceea ce priveste tarifele, acestea vor porni de la 448 000 de yeni pentru versiunea de 70 kWh, adica in jur de 56 000 de euro. Versiunea de 100 kWh va fi de 506 000 de yeni, adica in jur de 63 7000 de euro.

Livrarea masinii va incepe la inceputul anului 2022 in China si apoi se va extinde si in Europa. Deci se pare ca masina Tesla Model S are inca o concurenta serioasa. Este o masina extrem de polivalenta care clar va avea o multime de adepti. Nici nu mai stim deja cate modele de masini electrice vor sa devina urmatoarele Tesla…

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *