Ingrijirea bateriei laptopului

baterie laptop

Laptopurile se dovedesc a fi foarte utile, sunt folosite in prezent de foarte multa lume, desi trendul tinde sa le inlocuiasca cu tabletele. Functiile indeplinite de laptopuri sunt insa mai complexe, insa in ciuda portabilitatii si utilitatii exista si o problema: durata de viata a bateriei. Desi producatorii sustin ca functionalitatea este garantata pentru cel putin 4 ore de utilizare, uneori bateriile laptopurilor nu se ridica la inaltimea asteptarilor. Pentru a prelungi durata de viata a acestora este indicat sa se urmeze cele cateva sfaturi enumerate in continuare.

1. Nu mai folositi sau dezinstalati programele care nu va folosesc. Exista un numar de aplicatii ce ruleaza pe fundal, care consuma din resurse – atat memorie cat si baterie.

2. Ajustati luminozitatea. Cu cat luminozitatea display-ului este mai ridicata, cu atat va fi consumata si mai multa baterie. Prin urmare, reduceti luminozitatea pana la un nivel vizibil pentru a economisi din baterie si pentru a va putea folosi timp mai mult de laptop.

3. Curatarea. Foarte importanta pentru durata de viata a bateriei. Cu cat se acumuleaza mai mult praf in laptop, cu atat se incalzeste mai repede si bateria se descarca mai rapid, prin urmare se impune curatarea sa periodica de praf.

4. Dezactivati conexiunea wireless si bluetooth-ul cand acestea nu sunt folosite. Mentinerea lor activa epuizeaza mult mai rapid bateria.

5. Monitorizati si temperatura. Dupa cum am spus si la pasul 3, temperatura este un dusman al bateriei, ii scade durata de functionare, prin urmare laptopul trebuie sa fie tot timpul bine ventilat in asa fel incat temperatura la care sa functioneze sa fie una optima.

Ca nota de final, o recomandare: pentru siguranta puteti tine in geanta laptopului si o baterie de rezerva, care sa va salveze in cazul in care nu exista alte optiuni si aveti neaparata nevoie de laptop.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

2 thoughts on “Ingrijirea bateriei laptopului

  1. Bun tutorialul si util. Incercati sa nu lasati laptopul pe stand by cu bateria in el pt ca astfel se reduce durata de viata considerabil.

  2. Multumim pentru sfaturi! Nu ma gandisem pana acum la ideea cu bateria de rezerva. Mie mi s-a spus ca trebuie avut grija cu laptopul, ca e mai bine sa-l tinem in priza si numai in cazuri de "urgenta" folosit dar nu prea des pe baterie ca se strica…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *