Cum iti poti concepe o parola sigura

parola

Trendul cumparaturilor online si al altor activitati financiare in mediul virtual este in continua crestere, prin urmare devine extrem de importanta alegerea de parole puternice, pentru ca siguranta datelor sa fie protejata. O parola puternica va reduce riscul ca alte persoane sa iti acceseze spatiul personal online. Majoritatea site-urilor pentru care este necesara crearea unui cont de utilizator indica daca parola pe care o alegi este una puternica sau mai slaba. In continuare cateva recomandari pentru alegerea unei parole foarte sigure.

In mod clar o selectie aleatorie de 12 litere, numere si caractere speciale va rezulta intr-o parola puternica. Singura problema pentru utilizator este ca o astfel de parola e destul de dificil de memorat. Exista insa o modalitate simpla prin care poate fi realizat si acest lucru.

A avea parole diferite pentru conturi diferite online este o necesitate. Daca una dintre parole a fost compromisa, consecintele negative nu se vor aplica si pentru celelalte conturi si site-uri.

Alegerea parolei implica ceva personal, usor de tinut minte, ce ulterior va fi modificat. Cu totii avem evenimente, persoane sau lucruri pe care alte persoane nu le cunosc.

Un exemplu simplu – te gandesti la numele unei melodii sau la versurile preferate dintr-o melodie. Sa spunem ca acestea sunt “A fost o data ca-n povesti”. Alegi primele litere si formezi sirul de caractere “afodcp” – doar 6 caractere si inca nu foarte complicata.

Citeste si:  O să știți că...

Adauga capitalizare la literele 3 si 4, astfel parola devine “afODcp”. Apoi gandeste-te la un numar, de preferat de 2 cifre. Poate fi numarul strazii pe care locuiesti, numarul apartamentului sau orice altceva. Sa spunem 17 – parola devine “afODcp17”. Ultimele 2 cifre adaugate le transformi in simboluri si obtii “afODcp!&”.

Acum parola are litere mari si mici, simboluri speciale, deci sa mai adaugam niste cifre. Anul nasterii mamei sau tatalui poate fi o alegere potrivita – parola devine astfel “1963afODcp!&”. Rezultatul este destul de multumitor, nu? Parola obtinuta este una sigura, greu de ghicit dar si usor de memorat, pentru ca ai folosit detalii personale. In acest fel iti poti proteja fiecare cont online pe care il detii.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *