Insulele Maldive

Că tot a venit frigul, gândul meu se îndreaptă spre locuri mai calde. Astăzi, o sa vă prezint câteva mici detalii despre un loc minunat unde sper să ajung cât de curând.

Insulele Maldive, a căror denumire oficială este Republica Maldive, sunt un stat insular situat la sud de continentul asiatic, în Oceanul Indian. Cei mai apropiați vecini ai Maldivelor sunt India si Sri Lanka. Arhipelagul Maldivelor este compus din nouăsprezece atoli (grupuri de insule de forma unui inel, formate prin depunerea scheletelor de corali și care au adesea în mijloc o lagună). În aceste lagune se află recifuri de corali în care traiesc mii de viețuitoare marine extrem de interesante.  200 de insule sunt nelocuite, 88 de insule sunt exclusiv turistice. Insulele sunt presărate de la nord la sud pe o lungime de 823 km.

Capitala Republicii Maldive este Male, iar arhipeleagul numără o populație de 300,000 de locuitori.

Clima are două sezoane:cald și uscat,cu o temperatură medie între 29-32 grade Celsius. Influența musonului de vară este diferit în funcție de amplasarea insulelor.

Limba: divehi este limba națională, iar engleza este considerată cea de-a doua limbă în Maldive. In stațiuni, angajații vorbesc mai multe limbi străine: engleza, franceza, germana, italiana și japoneza.

Moneda națională: moneda curentă în Maldive este Rufiyaa (rupie maldiviană), cu subdiviziunea Laari.

Modalități de petrecere a timpului:

Maldive este un paradis pentru aventurieri și iubitorii sporturilor. Toate stațiunile din insule oferă facilități pentru ski pe apă, jetskiing, surf, snorkeling, navigație sau baschet și volei de plajă.

Din noiembrie curenții se schimbă,  apele oceanului devin extrem de calme – perioada decembrie – aprilie aducând o superbă vizibilitate  universului subacvatic. Biodiversitatea și culorile extraordinare fac din insule paradisul iubitorilor de scufundări si snorkel.

Plaje întinse, cer senin, nici urmă de ploaie din noiembrie in aprilie, hoteluri care mai de care mai îmbietoare, vile pe plajă, vile construite pe apă, servicii de cea mai înaltă calitate, vânt numai bun pentru surf.

Distanțele dintre insule sunt foarte mici, oferind șansa de a face plimbări cu barca de la o insulă la alta, sau de a locui pe mai multe insule în timpul sejurului.

Vă dorim o vacanță plăcută și vă așteptăm cu poze și mărturii!

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

3 thoughts on “Insulele Maldive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *