Jur că nu ştiu ce titlu să dau articolului de mai jos!

Blog colectiv

Blog colectivZilele trecute am stat la taclale cu un bun prieten, blogger, despre anumite aspecte legate de bloguri, felul cum evoluează lucrurile prin blogosferă şi cam ce s-a schimbat de când tot scriem şi aşteptăm să bată cu disperare succesul la uşile noastre cu mâinile şi picioarele. Din punctul meu de vedere, comparativ cu câţiva ani în urmă, pe când scriam două vorbe trei prostii pe blogul personal şi mergeam “din casă în casă” să comentez şi să primesc şi eu la rândul meu comentarii. Nici acum nu ştiu exact câţi intrau să citească ce aberam eu pe blog şi câţi veneau din obligaţie să lase un semn de mulţumire că şi eu am comentat la articolele lor. Amuzantă dilema, mă bate gândul să fac o dezbatere pe tema asta gen “De ce comentam pe bloguri? Din obligaţie sau din plăcere?”.

Revenind la ideea de unde am plecat, eu, cel puţin observ o activitate mult mai ridicată faţă de ceilalţi alţi ani când reţelele de socializare nu-şi puseseră atât de tare amprenta pe bloggeri. Acum pe Facebook sunt zeci de grupuri pentru bloggeri, zilnic văd la intervale de câteva minute în feed-ul de pe Facebook 2-3 linkuri de pe diverse bloguri, fiecare îşi prezintă marfa cât mai atrăgător pentru a atrage cât mai mulţi cititori. Chiar şi eu sunt adeptul promovării articolelor pe grupuri chiar dacă nu primesc mereu feedback din partea membrilor de pe grupul respectiv. Defapt nu ştiu dacă primeşte cineva vreun feedback venit de pe grupuri. Sau cred că da, atunci când cineva organizează nu ştiu ce concurs cu nu ştiu ce premiu substanţial. Şi ca să mă contrazic puţin, am răsfoit zilele astea Google Analytics, majoritatea traficului pe Blog Event vine de pe Facebook urmat de vizitatorii din Google.

Citeste si:  Despre SpringShop.ro

Dar să lăsăm traficul şi alte prostii de genul ăsta pe mâna experţilor. De ce am scris rândurile de mai sus? Pentru că mă bate gândul să abordez, momentan în stadiul de experiment, o nouă categorie pe acest blog. O categorie asemănătoare unui blog personal unde autorii, dar şi cei care doresc să trimită articole pe acest blog să-şi dea cu părerea despre orice fără a fi condiţionaţi să scrie după tiparul unei categorii deja existente pe blog. Tot în aceeaşi categorie aş vrea să încadrez şi viralele, însoţite de câteva comentarii ale autorului, diverse gânduri, păreri, sfaturi ,exact ca pe orice blog personal. Fiecare fiind liber să se desfăşoare după bunul plac atât timp cât nu deranjează pe cineva în mod direct sau indirect.

Legat de virale am vrut să închei postarea cu unul din sutele de filmuleţe apărute în ultimele zile şi anume farsele cu iPhone5, acele bijuterii de telefoane mobile în care un nene lipeşte telefonul de asfalt în mijlocul unei pieţe aglomerate apoi filmează reacţiile trecătorilor. Stiu că l-a văzut cam toată lumea aşa că nu mai are rost. Sper ca talentul meu de scriitor să vă fi impresionat într-un mod plăcut şi că îmi veţi deveni fani, iar eu voi face avere după urma voastră. PS. Poate mă ajutaţi şi pe mine cu un titlu la postarea asta, promit să vă pomenesc într-un articol.

Citeste si:  Îmi place să mă joc jocuri

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

3 thoughts on “Jur că nu ştiu ce titlu să dau articolului de mai jos!

 1. 1. Un blogger care comenteaza din "obligatie" se descalifica complet.. iarasi, sa te duci sa comentezi pe alte bloguri in ideea ca primesti si tu vreun comentariu, mi se pare umilitor.. motiv pentru care am fost foarte, foarte putin activ pe alte bloguri intr-un an de zile, in corelatie cu lipsa timpului :)

  2. Grupurile de feisbuc, si in general viralele, nu functioneaza decat daca ai deja o masa de 4-500 de cititori stabili care sa te propage zilnic prin social media, zilnic..altfel sunt peak-uri de 1000 de cititori, cum am avut eu de multe ori, si apoi in 1-2 zile revii la 150.. acuma, nu oi fi eu cine stie ce super scriitor, dar cu siguranta scriu mai bine decat multi altii, asa ca daca eu nu am reusit sa ii pastrez, altii care povestesc ce fac ei in baie pe buda cu atat mai putin.. genul asta de public e ca o gloata, merge in turma si e foarte volatil.. iar sa stai zilnic sa ii tragi de mana pe cititori prin enspe grupuri sa vina sa te citeasca, iarasi.. e low.. un link pe pagina personala a blogului si atat!

  3. Legat de noua categorie, sincer nu inteleg ce ar fi diferit fata de acum, cand oricum este un blog colectiv si fiecare scrie ce vrea despre orice, nu pare sa fie cenzurat sau limitat.

  4. Legat de titlu, orice ar fi fost mai insipirat decat "nu stiu titlu" :)) Pana si "Ganduri de seara" era mai ok desi e cliseic :)

 2. 1. eram mic si prost
  2.nici eu nu prea sunt deacord cu grupurile. insa tot postez articole pe ele.de ce ? nu ma intreba..cred ca-i doar un reflex.
  3.cineva imi spunea ca blogul asta aduce prea mult cu o revista.prea multa informatie.m-am gandit sa mai scriem si ce ne trece prin cap.
  4.mersi de sugestie.bun si un cliseu in lipsa de altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *