Michael Jackson, expozitie eveniment despre impactul artistic al regelui pop

Prezentata la Grand Palace din 23 noiembrie pana pe data de 14 februarie 2019, expozitia aduna opere a unui numar de peste 40 de artisti din domenii si orizonturi extrem de diferite, toate reunite de o singura figura si anume cel mai mare star pop al tuturor timpurilor, disparut dintre noi in anul 2009.

Michael Jackson este una din cele mai influente personalitati culturale ale secolului XX, mostenirea sa este inca vie la aproape 10 ani de la moartea sa, survenita pe data de 25 iunie 2009. Michael Jackson a fost considerat mereu o referinta in domeniul muzical, clipurile sale, dansurile sale, melodiile sale avand un impact deosebit asupra artei contemporane si nu numai. Insa, in ciuda acestui fapt, niciodata nu s-a organizat o expozitie de o asemenea anvergura.

Michael Jackson : On The Wall, este o expozitie organizata la Grand Palace intre 23 noiembrie 2018-14 februarie 2019.

Deoarece King of Pop este considerat un veritabil reprezentant al artei contemporane, atunci s-a decis organizarea acestei expozitii care va dura pana in anul in care se implinesc 10 ani de la disparitia sa. De unde vine insa aceasta fascinatie care ii determina pe numerosi artisti contemporani sa se inspire de la el, sa ii urmeze calea? Atatea intrebari la care aceasta expozitie va incerca sa raspunda.

Citeste si:  7 pasi pentru a planifica nunta ta

Aceasta expozitie incearca sa explice amploarea si motivele impactului coplesitor al melodiilor sale in cultura actuala, de ce si cum artistul continua sa aiba o influenta asupra noilor generatii de artisti si a fanilor din diferite locuri din lume.

Expozitia a fost conceputa de catre Nicholas Cullinan, directorul National Portret Gallery, in colaborare cu Lucy Dahlsen, critic de arta. Organizata deci de catre National Portret Gallery din Londra, aceasta expozitie, de altfel una din cele mai asteptate ale anului 2018, aduna opere a unui numar de peste 40 de artisti, apartinand unor stiluri diferite (sculptura,, fotografie, pictura, video). Printre acestia se numara Andy Warhol, David LaChapelle, Rita Ackerman, Dara Birnbaum, Candice Breitz, Marvin Gaye Chetwynd sau Mark Flood. Se poate admira si ultimul porrtetpe care artistul l-a comandat – terminat de catre Kehinde Wiley in 2010, care il reprezinta pe artist asemeni regelui Filip al II-lea pe calul sau, in armura. Sau, intr-un stil mult mai contemporan, cu pantofii de dans indreptati spre sol, asemeni pozitiei sale mitice sub ochiul protector al lui Appau Junior Boakye-Yiadom.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *