Efectul Flynn sau de ce suntem din ce in ce mai inteligenti

Ai auit de efectul Flynn? Daca nu, vei gasi in acest articol tot ce trebuie sa stii despre acest subiect.

Efectul Flynn afirma faptul ca spiritul nostru se schimba. Suntem din ce in ce mai inteligenti pe masura ce imbatranim si rationamentul nostru este din ce in ce mai abstract. Aceste imbunatatiri ale IQ-ului nu sunt asociate intotdeauna cu satisfactia personala sau cu fericirea. De fiecare data ne rezolvam mai bine si cu mai mare eficienta problemele. Insa nu trebuie sa uitam de aspectul emotional.

Numeroase sunt articolele care au fost scrise pe acest subiect incepand cu anul 1994. Teoria efectului Flynn este compusa din nuante importante. Iata cateva despre aceasta teorie destul de controversata de altfel. Efectul Flynn afirma faptul ca azi un copil va obtine in medie cu 10 puncte in plus decat parintii sai la un test de inteligenta. Teoretic, viitorul umanitatii se afla in mainile si in spiritul unor oameni de trei ori mai inteligenti, mai abili, mai sofisticati si dotati cu un potential ridicat. Cu toate acestea, expertii in inteligenta umana au venit cu cateva informatii in acest sens.

Imbunatatirea randamentului nostru intelectual s-a intensificat in mod considerabil odata cu Revolutia industriala. Astfel, aspecte precum educatia, imbunatatirea felului in care ne alimentam sau avansari din punct de vedere tehnologic reprezinta stimulari care i-au permis spiritului nostru sa se dezvolte in permanenta.

Altfel spus, inteligenta avanseaza pe masura ce societatea se dezvolta. Facem tot posibilul sa ne adaptam cat mai bine la toate aceste schimbari. Avem nevoia sa simtim o anumita armonie cu lumea in care informatia se deplaseaza mai rapid ca niciodata. Dorim sa facem parte din aceasta avansare tehnologica, din fiecare schimbare adusa de socitate, din fiecare inovatie in parte.

Suntem de fiecare data mai inteligenti…insa suntem sau nu mai fericiti? Ar trebui sa ne referim mai degraba la o satisfactie personala decat la fericire. An de an, indiviizii dau dovada de mai mare dexteritate in diferitele probleme pe care le intampina de-a lungul vietii. Pentru a inova. Si pentru a-si facilitae viata datorita tuturor acestor inovatii. Acest lucru inseamna ca experiementam un mai mare nivel de satisfactie personala? In cursul secolului urmator umanitatea va avea parte fara indoiala de un salt imens in ceea ce priveste dezvoltarea si avansarea pe toate planurile. Nu vom fi doar mai inteligenti. Vom fi o societate orientat spre fericire si hedonism. Din ce motiv? Deoarece avansarile in ceea ce priveste ingineria genetica, farmacologie si nanotehnologie moleculara vor face sa dispara o multime de boli si vor intarzia enorm procesul de imbatranire.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *