Monetizare pe YouTube: metode si solutii pentru a castiga bani

Te intrebi cum functioneaza aceasta monetizare? Ce implica procesul de monetizare YouTube? Este vorba despre un proces complicat sau, din contra, extrem de usor? In cele ce urmeaza iti vom prezenta in detaliu toate regulile monetizarii.

Ce este monetizarea pe YouTube?

Monetizarea clipurilor pe YouTube reprezinta o sursa de venit care le permite creatorilor de continut sa castige bani in diferite feluri.

Cum functioneaza monetizarea pe YouTube?

In ultimii ani, YouTube a luat mai multe masuri pentru a intari normele de monetizare pentru ca spamerii, escrocii si orice alti utilizatori rau voitori sa nu distruga ecosistemul. Canalul tau de YouTube va trebui, in primul si in primul rand, sa atinga pragul de eligibilitate in termeni de durata de vizionare si de numar de abonati.

Apoi, vei putea avea acces la publicitate si la alte produse monetizate.

Cum sa castigi bani pe YouTube cu ajutorul monetizarii?

Pentru a castiga bani pe platforma exista mai multe metode. YouTube a implementat un program pentru a te face partener insa in ce consta mai exact acest program?

Program parteneriat YouTube, cum sa devii eligibil?

Programul Partener YouTube permite creatorilor de continut sa aiba acces la mai multe resurse si functionalitati pe YouTube, inclusiv contactul direct cu echipa de asistenta, la nevoie, precum si accesul la unealta Copyright Match Tool pentru a-ti proteja continutul pe YouTube. In plus, activarea acestui sistem de monetizare ofera in egala masura posibiliattea de a impartasi veniturile provenite din publicitatea difuzata de continutul tau.

Citeste si:  Facebook vs. Twitter - care e mai bun pentru o mica afacere?

Criterii de eligibiliatate pentru a participa la program:

– Respectarea tuturor regulilor de monetizare a canalelor de YouTube;
– Sa ai resedinta intr-o tara in care programul este disponibil (121 de tari actualmente);
– Este necesar sa cumulezi 1000 de abonati si 4000 de ore de vizionare in ultimele 12 luni;
– Sa ai un cont de Google AdSense;

Daca indeplinesti toate aceste conditii, vei fi eligibil pentru program. Din momentul in care ai atins acest obiectiv, YouTube iti va trimite un email pentru a te avertiza ca te poti alatura acestui program.

Cum sa dispui de 4000 de ore de vizionare?

Indeplinesti aproape toate conditiile pentru a participa la Programul Partener YouTube insa iti lipsesc cele 4000de ore de vizionare? Atunci iti vom spune in cele ce urmeaza ce trebuie sa faci pentru a ajunge la aceasta cifra.

– Videoclipuri mai lungi;
Incearca sa faci videoclipuri mai lungi, de aproximativ 10 minute, avand totodata un continut util si de calitate pentru ca internautii sa isi doreasca sa urmareasca videoclipurile in integralitate.

-Optimizarea continutului

Trebuie sa te gandesti tot timpul ca trebuie sa ai un continut optimizat pentru o referentiere optimizata si, astfel, pentru a avea o audienta mai puternica.

– Creeaza playlisturi
Daca vei crea mai multe playlisturi pe canalul tau de YouTube, in mod indirect vei incita abonatii sau vizitatorii sa iti vizioneze clipurile video in functie de preferintele lor. Pentru a crea un playlist, trebuie sa iti regrupezi in mod eficient clipurile video din acelasi domeniu de interes.

Citeste si:  Snapchat lanseaza Minis, 4 noi aplicatii integrate direct in platforma

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *