Impactul tehnologiei cloud asupra societatii

stocare pe cloud

Stocarea pe cloud face parte de ceva vreme din vietile noastre si a ajuns sa castige tot mai multa popularitate. Sa vedem cum a influentat aceasta tehnologie diverse ramuri ale societatii.

Educatie

Institutiile educationale au constientizat potentialul acestei tehnologii si au inceput deja sa profite de avantajele pe care le ofera. Multumita stocarii pe cloud, cursantii au posibilitatea acum sa isi acceseze la orice ora cursurile online. Pot de asemenea sa trimita spre verificare proiectele si pot ridica intrebari cu privire la orice problema folosind aceasta varianta simpla.

Impactul social

Retele de socializare precum Facebook, Twitter sau YouTube au devenit instrumente puternice prin care interactionam cu prietenii, cunostintele si familia, dar si pentru a transmite informatii importante. De pe retelele de socializare pot fi vazute stiri in timp real sau orice alt tip de informatii. Chiar si celebritatile profita de puterea social media pentru a interactiona cu fanii si cu alte persoane interesate.

Mediul de afaceri

Sectorul business prezinta o importanta deosebita pentru orice tara, iar tehnologia cloud a avut si are in continuare un impact benefic asupra acestui mediu. Spre exemplu, prin facilitatea Google docs sau prin alte aplicatii, angajatii unei companii pot lucra simultan la acelasi proiect. Un astfel de avantaj garanteaza finalizarea in timp util a oricarei sarcini, existand chiar posibilitatea ca angajatii sa lucreze de acasa, mentinand aceeasi calitate a muncii.

Citeste si:  Lansare Oculus Rift

Sistemul medical

Centrele medicale au prin stocarea pe cloud posibilitatea de a depozita o cantitate enorma de date la costuri minime. Profesionisti din domeniul medicinei isi pot impartasi astfel datele despre pacienti, sfaturile si recomandarile cu privire la anumite tratamente sau proiectele de cercetare concepute.

Concluzia este una mai mult decat evidenta: stocarea pe cloud are un impact benefic asupra societatii. Tehnologia este adoptata de tot mai multe companii de renume, iar folosirea la nivel global este un indicator suficient pentru a arata ca stocarea pe cloud nu va disparea in viitorul apropiat

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *