NASA vrea sa construiasca o centrala nucleara pe Luna

Luna ar trebui sa devina o baza avansata pentru explorarea spatiala in urmatoarele decenii. Pentru a avea o sursa de energie pe loc, NASA are ambitia de a construi o centrala nucleara. Un apel spre oferte a fost lansat.

In ceea ce priveste explorare spatiala, toate privirile sunt indreptate spre Marte, atat cele ale diferitelor societati private cat si cele ale NASA. Inainte de a atinge acest obiectiv, exista o etapa cruciala de depasit: sa se reintoarca pe Luna. Satelitul nostru ar trebui sa serveasca drept baza avansata pentru cucerirea spatiului rosu.

Pentru a stabili o baza pe Luna, este nevoie de energie. De aceea, NASA are ambitia de a construi o centrala nucleara la suprafata planetei Marte. Este vorba despre o idee futurista pentru moment, lansata in aer in urma cu putin timp, un veritabil proiect la care agentia faimoasa in intreaga lume a inceput deja sa lucreze.

NASA vrea o centrala nucleara pe Luna

NASA, precum si departamentul de energie din Idaho (unul din cele mai bune din SUA de altfel) au declarat ca au lansat un apel de oferte asupra unui proiect care va dura mai bine de un an. Scopul este acela de a construi un reactor nuclear pe Pamant, pentru a-l trimite mai apoi pe Luna.

Citeste si:  Infiniti şi Mercedes se vor produce în Mexic

Astfel, acest reactor nu ar trebui sa aiba mai mult de sase metri pe patru si ar trebui sa aiba o greutate maxima de 6 tone pentru a putea fi introdus intr-o racheta. Apoi, mai trebuie sa poata fi controlat de la distanta si sa se activeze si dezactiveze fara niciun ajutor uman, la nevoie.

Apoi, aceasta centrala nucleara va trimisa si activata pe Luna pentru a conferi o sursa de energie constanta unei baze permanente, pentru a alimenta sistemele de supravietuire, navele spatiale, roverele…toate acestea ar trebui sa fie operationale inainte de sfarsitul deceniului 2020.
Misiunea Artemis a agentiei NASA este prima care are drept ambitie trimiterea unui om pe Luna, inca din anul 1970.

O misiune indrazneata

Pentru moment, calendarul spune ca aceasta misiune ar trebui sa se materializeze in 2025. Daca aceasta misiune va fi una istorica, in realitate nu este decat o etapa spre un obiectiv veritabil: Marte. Pentru moment, nicio data nu este oficiala, insa mai devreme de un deceniu nu credem ca o astfel de misiune este posibila.

NASA nu este singura cu astfel de obiective marete deoarece si alte societati private au ambitia de a coloniza aceasta planeta rosie. Astfel, ne gandim bineinteles la SpaceX al lui Elon Musk care nu si-a ascuns niciodata intentiile cu privire la acest subiect.

Citeste si:  Idei de start in afaceri pentru tinerii antreprenori

Pentru moment, numai putin de 22 de firme au raspuns la oferta lansata de NASA conform declaratiior facute de Gizmondo. Insa, chiar daca pretinde ca au expertiza in sectoarele aerospatial, de conversie a energiei si nucleare, doar cateva au fost numite pentru acest proiect.

Agentia spatiala intentioneaza sa aduca tehnologia si pe alte planete daca misiunea se dovedeste a fi una de succes, Marte devenind candidatul principal conform The Washington Post. Ramane de vazut daca misiunea se va putea concretiza.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *