Onsen, baia vulcanic termală a Japoniei

Obișnuiți fiind cu băile termale care se găsesc în țara noastră, cunoscând beneficiile pe care ni le aduce m-am decis să prezint o alternativă unică care se găsește în Japonia. Chiar dacă nu vorbim de beneficiile asupra sănătății, aceste ape fierbinți, ne duc deja cu gândul la o stare de relaxare totală.

Onsen este un punct forte al culturii japoneze și se găsește printre atracțiile turistice cele mai importante. Aceste băi se găsesc în aproximativ 20000 de locații în toată țara, obiceiul fiind adoptat de majoritatea populației. Aceste băi au reușit să împânzească locurile, însă cele mai căutate sunt cele outdoor, oferind o priveliște asupra naturii care ne mângâie sufletele.

Pentru a beneficia de acest tip de relaxare, japonezii au un ritual bine definit pentru toți. Înainte de a intra în apa termală trebuie să se spele fiecare cu săpun; li se permite să intre numai curați. Ei fac baie în pielea goală, relaxându-se, conversând și privind natura. Pentru cei pudici există prosoape de unică folosință care se pot utiliza dar nu se permite însă intrarea cu acestea, deoarece se evită scufundarea oricărui obiect. Apa din sursă naturală are 45 de grade celsius.

Tradiția veche permitea scăldatul bărbaților împreună cu femeile, însă de când Japonia și-a deschis porțile Occidentului, doar în puține locuri se mai permite scăldatul mixt, ca de exemplu în sate. O altă regulă spune că anumite locuri nu permit intrarea persoanelor tatuate, deoarece japonezii o consideră semn al criminalității.

Citeste si:  Oraşe unde merită să mergi – Londra

Onsen este un prilej de relaxare care ajută la ”despărțirea” dintre noi și mediul cotidian.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *