Planuri de afaceri cu fonduri europene

Ideile de afaceri vor fi mereu greu de gasit, sau mai precis, o idee de afacere este in general esuata 50%. Nimeni nu a avut niciodata o “idee nemaipomenita” care a avut succes 100% de la inceput. Ci doar a avut sansa de a munci atat de mult incat afacerea a reusit.

Eu inca din anul 2010 am inceput sa pornesc o idee de afacere noua, in domeniul pisciculturii, cu pesti rapitori si cu pesti pasnici. Initial am dorit sa accesez si fondurile europene puse la dispozitie in acest domeniu, insa, ca de fiecare data, m-am lovit de birocratie, asa cum se intampla peste tot in Romania. Doream sa fac in jur de 4 iazuri, doua dintre ele cu pesti rapitori precum salau si stiuca, iar alte doua iazuri doream sa le fac cu crap si caras.

Initial m-am lovit de problema faptului ca aceste specii de pesti nu se incadreaza la modelul de afacere care sa primeasca fonduri. Ulterior a fost introdus in legilatia europeana un nou model in afacerea pisiculturii, iar aceste specii au fost si ele catalogate ca fiind de interes economic.

Investitia oficiala ar fi undeva la aproximativ 15.000 de euro, dintre care, aproximativ 40% primeai prin fonduri europene. Cum birocratia domneste, ajungi sa nu mai apelezi la fonduri pentru ca pierzi mai mult timp decat ar fi normal.

Citeste si:  Să promovăm SuperBlog

Dar.. mai noi, puteti apela la firme complet specializate pe planuri de afacere care aplica la fondurile europene special pentru dumneavoastra si in mare scapati de birocratia din Romania. Asadar, firmele respective va depun intreg dosarul si fac toate demersurile pentru ca dvs. sa primitii banii din fonduri europene daca va incadrati in regulamentul de primire a fondurilor.

Alegand sa faci afaceri, indeosebi cu ajutor de la uniunea europeana, trebuie sa ai o serie de cunostinte vaste despre tot ce implica aceste lucruri. Dar mai intai, trebuie sa iti asumi unele riscuri si sa crezi in proiect pana la final. Chiar daca fondurile sunt nerambursabile, asta nu inseamna ca vei lua banii si afacerea o vei inchide, ci vei incerca ca prin baza fondurilor si prin baza investitiei tale vei creste cifra de afaceri si vei avea profit in urmatorii 5 ani. Doar asa Romania paote creste o data cu tine si tu sa prosperi in afacerile tale pe termen lung.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *