Radiant- cel mai nervos robot al lumii

Radiant

Firma tehnologica Touchpoint Group din Noua Zeelanda isi doreste sa proiecteze cel mai nervos robot al lumii de astazi- robotul AI. Potrivit unor rapoarte, AI va veni in ajutorul bancilor si a altor societati, implicandu-se in episoadele nervoase pe care clientii le au. CEO-u firmei, Frank van der Velden a proiectat robotul AI pentru companiile care nu au numarul de personal necesar care sa rezolve anumite situatii. De exemplu, intr-o banca, personalul primeste o multime de date in fiecare zi. Insa, se ajunge intr-un punct in care baza de date este atat de mare incat devine fara sens pentru cineva care nu reuseste sa o interpreteze. In acel moment robotul AI sau Radiant vine in ajutor.

Cel mai bun robot Radiant

Proiectul este numit Radiant dupa romanele science-fiction ale lui Isaac Asimov, din seria Fundatia. Odata ce va fi gata, AI va simula comportamentul nervos a milioane de clienti si va ajuta companiile sa inteleaga mai bine ce declanseaza aceste izbucniri ale clientilor. Directorul a mai precizat ca aceasta cercetare va ajuta la intelegerea modului in care clientii sunt afectati de anumite produse, sisteme politice sau de alti oameni cu care interactioneaza. AI va rula anumite scenarii “cum ar fi daca…” pentru a vedea daca un anumit scenariu a fost realizat pentru a infuria sau de a fi in beneficiul clientului. Scopul final este de a construi un aparat care este capabil sa recomande anumite solutii pentru o companie dar si cum pot acestea sa imbunatateasca anumite aspecte cu care clientii se confrunta.

Citeste si:  Un Nou An, un nou început

Stephen Hawking are de zis ceva despre acest proiect: nu are incredere in acest robot.

“Deci, faptul ca se va confrunta cu viitoarele beneficii incalculabile si riscuri, expertii sunt siguri ca fac tot posibilul de a asigura cel mai bun rezultat, asa-i? Gresit! Daca o civilizatie extraterestra ne-ar trimite mesaje <Vom ajunge in cateva decenii>, ar fi replica noastra <OK, sunati-ne cand ajungeti aici. Lasam lumina aprinsa?> Probabil ca nu- insa lucrurile nu stau chiar asa si in cazul lui AI. Este posibil sa ne confruntam cu cel mai bun sau cel mai rau lucru al istoriei umanitatii. Indiferent ca impactul pe termen scurt a lui AI depinde de cine il controleaza, impactul pe termen lung depinde de faptul daca mai poate fi controlat.”

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *