Relațiile la distanță se mai apropie vreodată?

Aș vrea să discutăm despre un fenomen destul de des întâlnit în ultimul timp și anume relațiile la distanță. Câți dintre voi ați experimentat o astfel de relație? Cât timp a durat? Ce anume a dus la destrămarea ei?

Există două tipuri de începuturi pentru astfel de relații, iar aceste începuturi sunt de cele mai multe ori decisive în modul în care vor continua sau nu relațiile respective.

Astfel că întalnim relații la distanță cu un început comun. Ce înseamnă asta? El și ea locuiesc în orașul Iași, au început o relație, totul e frumos, iar la un momentdat ei i se oferă posibilitatea de a se muta în Arad. Face acest pas, pleacă la sute de kilometri cu lacrimi în ochi și speranța că relația va dura. Care sunt șansele acestei relații să aibă un final fericit? Ținând cont de faptul că au o istorie în spate, am crede că acest lucru este un atu pentru cei doi.

A doua categorie, se referă la relațiile cu un început diferit. El din Craiova, ea din Sibiu se cunosc în București. Se creează o legătură între ei, care cu timpul devine mult mai puternică decât o simplă aventură. Nu au o istorie impresionantă în spate împreună, dar simt că pot să contribuie la realizarea uneia. Ce sanșe au cei doi?

În ambele cazuri, menținerea relației presupune vizite, călatorii,mii de momente de dor, ore în șir petrecute la telefon, lacrimi și o dorință imensă de a se inventa teleportarea. O relație presupune  în primul rând o legătură sufletească între membrii acesteia. Această legătură poate să existe și când el e la 10 metri distanță de ea, dar și în cazul în care sute de kilometri îi despart. E ceva intangibil și există doar la nivel spiritual. Dar pe lângă această legătură, o relație presupune și prezență fizică. Cei doi au nevoie de îmbrățisări, momente tandre, apropiere. Într-o relație la distanță, acestea sunt destul de rare. Motivele sunt cât se poate de logice.

Și totuși? Ce șanse sunt ca astfel de relații să dureze și mai mult de atât, să aibă o finalitate fericită? Eu cred în astfel de relații. Dar cu o singură condiție. Ca la un momentdat, cei doi să își consume sentimentele și trăirile în același loc. Cred în durabilitatea unei relații la distanță, doar dacă există șansa ca într-o zi ei să se întâlnească într-un punct comun. Iar acest gând îi va ajuta să treacă peste momentele de singurătate și dor, le vor da forța necesară să lupte și le va spori încredere în ceea ce au clădit împreună. În cazul în care drumurile celor doi s-au separat fără nicio șansă de întâlnire într-un punct comun, despărțirea e iminetă. Fie că se produce odată cu separarea, fie că se produce în timp, rezultatul e același…

Voi cum vedeți lucrurile? Ați începe/continua o astfel de relație?

 [youtube id=”mkCPgK_8rlU” width=”500″ height=”350″]

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

16 thoughts on “Relațiile la distanță se mai apropie vreodată?

 1. Am avut relatii de acest tip, au rezistat doar cand s-a ajuns sa locuim impreuna…in rest nu merg. Prin urmare ai dreptate.

 2. Eu am avut de curand una de genul asta. 7 luni a durat… si pentru ca el era gelos, eu eram putin geloasa… el a decis sa ma insele. Nu stiu ce anume vroia mai exact, pentru ca eu chiar l-am iubit si eram in stare sa sacrific tot pentru el. De atunci m-am lecuit :) Ori sa fie apoape, ori deloc.

 3. Da…cam asa e..Idee e ca pana la urma sa ajungeti impreuna in acelasi loc…chiar daca poate pentru o perioada traiti in locuri diferite…

 4. Eu am avut o relatie la distanta chiar destul de serioasa, pentru ca deja se vorbea de casatorie. Au fost eforturi de neichipuit, drumuri Bucuresti-Cluj Cluj-Bucuresti.. certuri cu familiile pentru ca vedeau ca ne chinuim .. apoi totul s-a termintat cu suferinta . Motivul nu a fost distanta, peste obstacolul asta am fi trecut caci eram hoatarata sa ma mut la Cluj. Eu zic ca depinde cat de mult il iubesti si pana unde esti dispus sa mergi cu sacrificiile, distanta e un obstacol temporar.

 5. Corect, Cristina. Pana la urma e vorba de finalitatea pe care doresti sa o aiba relatia. De multe ori, distanta poate e cel mai mic impediment. Asa ca nu asta ar trebuie sa fie un motiv de “nu merge”

 6. Depinde foarte multe unde vor AMANDOI sa (se) ajunga, depinde daca amandoi au doza necesara de rabdare si de… iubire. Distanta teribil de mult te poate indeparta insa te si poate apropia, cel din urma fiind cazul nostru! S-a pornit de la relatie la distanta ce a durat 1 an jumatate ( chin, mult chin, mult dor, multe drumuri etc. ) insa s-a ajuns sa ne mutam impreuna si sa fim extrem de fericiti, deci… se poate insa DEPINDE!

 7. Am avut si eu o astfel de relatie. Eu eram in Bucuresti iar el in Timisoara. Cei de la Normandia, ar putea sa ma numeasca actionar in firma lor :)

 8. De aceea spuneam ca depinde pentru ca sunt mai multi factori majoritatea depinzand de ambii parteneri.

 9. Cred ca depind foarte mult de parteneri aceste relatii. Nici apropierea nu garanteaza absolut nimic. Important este sa ne decidem daca ascultam ratiunea, inima sau instinctele iar apoi sa ne asumam raspunderea pentru consecinte.
  Ari totul asa de monoton daca nu ar exista provocari precum distanta sau chiar locuitul impreuna….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *